Til Ljøbrekka med Barnas Turlag

Fellestur

Dato
24. oktober kl. 11:00 - 16:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Barn
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fjell, Fjordutsikt, Postvei
Arrangører
DNT Sunnmøre, Barnas Turlag Ålesund
Turområde
Sunnmørsalpane (se kart)
Dette arrangementet er over!

Ein nydeleg tur med fantastisk utsikt på gammal ferdselsveg mellom Herdalen og Ljøen i Stranda kommune.

Om turen

Turen til Ljøbrekka er middels krevende. Hele turen går på grusvei og tydelig sti, og hårnålsvingene opp den bratteste stigningen gjør at høydemetrene blir jevnt fordelt og overkommelig for barn. Lengden og stigningen vil nok være i lengste laget for de aller minste, men turen egner seg godt for barn som har gått litt fra før av.

Vi starter turen fra Herdalen og grusveien tar oss gradvis oppover i terrenget. Først når vi kommer til Herdalsvatnet flater det ut, og her kommer den bratte fjellsiden med de mange hårnålsvingene til syne. 21 hårnålsvinger tar oss til topps!

 Når vi kommer vi til toppen (høyeste punkt 780 m.o.h. ved Kremmarvatnet) til postkassa på Ljøbrekka, flater terrenget noe ut og vi følger skilting (rund Nykkjevatnet ca 740 m.o.h.) videre til hyttene på Ljøsetra og får ei  fantastisk utsikt innover Geirangerfjorden!

Oppmøte

Parkering på opparbeidet parkeringsplass nær Ljøtunnelen i Herdalen, Stranda.

Fra Stranda sentrum, følg Rv60 mot Stryn/Hellesylt. Kjør gjennom Røyratunnelen  og videre mot Ljøtunnelen. Like før Ljøtunnelen er det en stor opparbeidet parkeringsplass på høyre side.

Fra Hellesylt, følg Rv 60 mot Stranda. Kjør gjenneom Streketunnelen og Ljøtunnelen. Like etter tunnelen er det skiltet mot den Trondhjemske postvei, stor opparbeidet parkeringsplass på venstre side.

 

Målgruppe

Denne turen passer for barnefamilier, med turvante barn fra 5 år og evt. småsøsken i bæremeis.

Til Ljøbrekka med Barnas Turlag

Ein nydeleg tur med fantastisk utsikt på gammal ferdselsveg mellom Herdalen og Ljøen i Stranda kommune. Om turen Turen til Ljøbrekka er middels krevende. Hele turen går på grusvei og tydelig ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Lene Fjærli
  • Antonina Kolodziejczyk