Avlyst Toppturhelg på Tyssenaustet

Fellestur

Fra dato
4. september kl. 18:00
Til dato
6. september
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Fottur, Patchell, Tyssenaustet, Patchellfjellsport, Turkatalog2020
Arrangører
DNT fjellsport Sunnmøre, DNT Sunnmøre
Turområde
Sunnmørsalpane (se kart)
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst.

Bli med Patchell Fjellsport på tinderanglig og sosialisering 

Tyssedalen er et storslått turmål. Fjellkolossane rundt Tyssevannet er digre og bresprengte utfordringer...(ref. Fotturar på Sunnmøre). 

Denne helga prøver vi oss på Austre Rokkekjerringa og rundtur over Høghornet og Tyssenuten med Hjørundfjordens beste utsikt.

Tyssenaustet er et ombygd naust på nordvestsida av Tyssevatnet ovenfor Bjørke i Hjørundfjorden. Innendørs er hytta en av de mest særprega i fjellet, for ombygginga fra naust til hytte er kreativt, men godt utført. Hytta har 6  sengeplasser + 3 ekstra madrasser og to ekstra brisker i naustet så med 8 deltakere og 2 turledere går dette fint. Men det er også flere telt og ekstra liggeunderlag tilgjengelig i hytta, som kan brukes.

Adkomst med bil til Bjørke innerst i Storfjorden/Hjørundfjorden. Fra Bjørke følger vi merket sti bratt opp lia på østsida. Øverst i lia krysser vi Tyssa over helårsbru før slakere terreng frem til vannet og Tyssenaustet. Vi møtes på Bjørke kl 18.00 og beregner 2 timer opp.

Tyssenaustet er en ubetjent hytte, med et lite og trangt kjøkken, så vi oppfordrer til tørmat, og frysetørret (Real) og/eller annet som bare trenger lett tilbreding. Ta med nødvendig mat for en helg i fjellet. Vi anbefaler fjellstøvler og klær som er egnet til lange turer i fjellet, og aktuell værmelding. Se elles DNT pakkeliste for sommerturen.

Hvem passer turen for: Dette er luftig og krevende turer med flere utsatte klyvepartier, så høydeskrekk er ingen fordel. Turen passer for personer som er vant til å gå i bratt, ulent og luftig terreng. Det blir lange dager, og du bør være i god form. :-)

Utstyr: Det blir ikke nødvendig med utstyr for sikring, men ta med sovepose om du ønsker å overnatte i telt.

Toppturhelg på Tyssenaustet

Bli med Patchell Fjellsport på tinderanglig og sosialisering  Tyssedalen er et storslått turmål. Fjellkolossane rundt Tyssevannet er digre og bresprengte utfordringer...(ref. Fotturar på Sunnmøre).  Denne helga prøver vi oss på Austre Rokkekjerringa og ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Silje Birknes
  • Elisabeth Hovland