Topptur til Åvasstinden

Fellestur

Dato
30. august kl. 10:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Fjellsportinteresserte
Arrangører
DNT Sunnmøre, DNT fjellsport Sunnmøre
Turområde
Sunnmørsalpane (se kart)
Dette arrangementet er over!

Bli med på tur til Åvasstind. Denne toppen er ikke av de mest besøkte, men ligger flott til mellom alper og havgap. Denne toppen gir deg fjelltur slik bare Sunnmøre kan by på, men samtidig føles turen trygg å gå. Vi parkerer pål Vartdalsætra på 400 moh, og normalt begynner turen på flat sti, før den det blir stigning opp mellom Kuvane. Dette er et idyllisk område med stor variasjon i natur og utsyn. Er været og lysta på vår side denne dagen går det an å ta av stien tidligere og gå opp til Åvatnet i stedenfor Kuvane. Her er det flott å ta seg en dukkert før en bratt oppstigning uten sti fra vannet opp til Ørstaskaret venter oss. Dette alternativet krever at man mestrer å gå i bratt gressbakke. Når vi kommer opp til Ørstaskaret får vi et flott skue sørover til Kjerringa, Kolåstind og Romedalstind. Herfra ser vi også ryggen til Åvasstind klart for oss, og det er den vi skal følge til topps. Det er sti hele veien. Øverste del av ryggen og toppstøtet er det bratteste på hele turen, og har innslag av klyving.

Toppunktet er relativt lite, men man finner en plass å sette seg og spise en skive på 1233 moh. Returen går ned til Ørstaskaret, og mellom Kuvane. Ta med mat og drikke for en dag i fjellet, klær etter værforhold. Du må være i normal fysisk form, og evne å bevege deg i ulendt terreng.

Topptur til Åvasstinden

Bli med på tur til Åvasstind. Denne toppen er ikke av de mest besøkte, men ligger flott til mellom alper og havgap. Denne toppen gir deg fjelltur slik bare Sunnmøre ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Espen Larsen Mikkelborg
  • Pernille A Eriksdatter Giske