Overgangstur fra Standaleidet til Melbøsætra i Barstadvik

Fellestur

Dato
5. september kl. 08:10
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Fottur, Sunnmørsalpene, Fjordutsikt
Arrangør
DNT Sunnmøre
Turområde
Sunnmørsalpane (se kart)
Dette arrangementet er over!

Har du drømt om å gå den 18 km lange overgangsturen fra Standalhytta til Barstadvik? Bli med DNT Sunnmøre på en tur fullspekket med naturopplevelser og lokalhistorie.

 

Felles oppmøte på Festøya fergekai kl. 08.30 (vi tar 08.10 ferga fra Solavågen). Her lages det en plan for transportlogistikk før vi samlet kjører til Melbøsætra i Barstadvik, setter igjen noen biler der og reiser videre til Standalhytta.

 

Avmarsj fra Standalhytta blir kl. 09.30.

Turen begynner i slak motbakke gjennom den spektakulære Kvanndalen med spisse tinder og isbreer. Etter at vi runder det høyeste punktet på turen 1024 moh, tar vi oss ned fra Kvanndalskaret til Lisjekoppen. Her er landskapet irrgrønt av mose med en trolsk atmosfære. 

 

I vilt terreng går vi videre ned under Storkopptindane og Svinetinden, ned til ca 360 moh, før vi begynner en ny oppstigning, denne gangen til Molladalsskaret på ca 1000 moh. Her er utsikten fantastisk mot Molladalen. For den som vil jakte topper, vil det bli mulig å gjøre en  svipptur innom Svinetind 1225 moh eller Grønetind 1014 moh.

 

Etter diverse selfies og snaps på Molladalsskaret bærer det nedover Molladalen hvor vi skal forsøke å finne “steinhytta” til Reiulf Steen rett før Jønshornsrenna. Fra Storevatnet i Molladalen er det kun nedoverbakke igjen til Melbøsætra på 200 moh. 

 

Det er mulig å forlenge denne dagsturen med en overnattingstur ved Storevatnet i Molladalen, en yndet overnattingsplass og startsted for nye toppturer på søndag. For de som velger telting i Molladalen avsluttes turen der.

 

Det vil være mulig med oppmøte på Standalhytta, men dette må avtales nærmere med turleder.

 

Dette er en lang tur med mange høydemeter, vi beregner 8-10 timer. Ta med godt med mat, drikke og snop, og klær og utstyr for en lang dag i fjellet.

 

Overgangstur fra Standaleidet til Melbøsætra i Barstadvik

Har du drømt om å gå den 18 km lange overgangsturen fra Standalhytta til Barstadvik? Bli med DNT Sunnmøre på en tur fullspekket med naturopplevelser og lokalhistorie.   Felles oppmøte på ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Aleksandra Leikanger
  • Espen Larsen Mikkelborg
  • Pernille A Eriksdatter Giske