Litletoren via østeggen

Fellestur

Dato
12. juli kl. 10:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Fottur, Topptur
Arrangører
DNT fjellsport Sunnmøre, DNT Sunnmøre
Turområde
Sunnmørsalpane (se kart)

Litletoren(1164) rager ikkje høyets på Sunnmøre, eller blant fjella rundt, for den saks skyld. Likevel er det den blikket fester seg på når du kjører gjennom Bjørkedalen. I "Fotturar på Sunnmøre" blir det kalla det vakraste fjellet i Volda. 

Vi startar turen frå Laurdalen der vi følger traktorvegen til vi finner en egna stad å krysse elven, og fortsette vidare mot toppen på nordsida av austegga. Når vi kommer opp til botnen på sirka 900 hm dreier vi mot aust, første delen er bratt og utsett «torvklyving» før en kommer opp på sjølve egga. Frå starten på egga er det ein brei og fin rygg, men den smalnar til mot toppen der det blir bratt og luftig. Vi vil brukt tau forbi de mest kravande partiet før toppen. Etter en god pause på toppen, returnerer vi ned vestryggen i bratt og litt laus steinur de første høgdemeterane, deretter kommer vi rundt nordsida og tilbake til stien vi gjekk opp.

Kven passer turen for: Dette er en luftig tur med klyving og høydeeksponert partier, så høgdeskrekk er ingen fordel. Erfaring frå turar i bratt og luftig terreng er en fordel.

 

Utstyr: Alle må ha med klatresele, 1 skrukarabin, 1 60cm slynge og 1 klemknuteslynge. Dette kan også lånast hos DNT Sunnmøre. Gi beskjed i kommentarfeltet ved påmelding.

Litletoren via østeggen

Litletoren(1164) rager ikkje høyets på Sunnmøre, eller blant fjella rundt, for den saks skyld. Likevel er det den blikket fester seg på når du kjører gjennom Bjørkedalen. I "Fotturar på ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Jørn Håskjold
  • Åsmund Steen