Telttur med hund i Torddalen

Fellestur

Fra dato
14. august kl. 18:00
Til dato
16. august
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Telttur, Hund
Arrangør
DNT Sunnmøre
Turområde
Breheimen med Jostedalsbreen (se kart)
Dette arrangementet er over!

Velkommen til sommertur med hund. Denne gangen tar vi med oss telt og tar bena fatt opp til Torddalen i Tafjordfjella. Torddalen er en vakker fjelldal i Reinheimen Nasjonalpark, skjermet for vinden der den ligger mellom høye fjell. Elva Torda bruser i bunnen av dalen, og på begge sider bølger lyngdekt høyfjellsterreng.

Vi går fra Billingen kl. 18.00 (klokkeslettet kan bli forandret) opp vakre Torda. Etter ca 10 km. kommer vi til Tverråhytta og her deler stien seg. Vi skal holde til venstre og gå videre opp Torddalen hvor vi skal finne oss noen fine teltplasser. Middag spiser vi sammen etter at alle har kommet i orden. Husk å gi hunden mat og drikke før du selv spiser.

Lørdag etter en deilig frokost pakker vi sekken og går tur. Vi kan gå lenger innover dalen og gå via Veltdalshytta på vei tilbake til teltplassen, vi kan gå et stykke tilbake mot Tverråhytta og gå opp til Torsbu, eller vi kan ta turen opp til Tordseggje og nyte utsikten. Kanskje noen bare vil prøve fiskelykken i elven eller Kupevatnet. Dette blir vi enige om under middagen fredag.  Lørdag smører vi med oss gode matpakker til både to og firbente. Middagen tar vi når vi kommer tilbake til teltplassen.

Returen søndag kan vi ta via Langvasslågan. Da går vi til Tverråhytta og følger stien et stykke opp mot Torsbu, før vi vender nesten sørøst og går ned mot Langvatnet. Kanskje noen vil prøve fiskelykken eller ta et lite bad? Etter en god pause fortsetter vi ned mot bilene på Billingen og vi kan se tilbake på en fin helg.

Dette er en tur for de med hund, turen er krevende og man må være sikker på at både hund og eier er godt nok trent til en slik tur. Dere må huske på å ta med dere alt dere trenger av mat og utstyr hunden vil trenge til en slik tur. Husk potesokker, da det er mye stein og ur i Tafjordfjella.

Før turen skal vi møtes, så vi ser at hundene går godt sammen. Tid og sted kommer når påmeldingen er over.

Telttur med hund i Torddalen

Velkommen til sommertur med hund. Denne gangen tar vi med oss telt og tar bena fatt opp til Torddalen i Tafjordfjella. Torddalen er en vakker fjelldal i Reinheimen Nasjonalpark, skjermet ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Anne Synnøve Korsvik