Jønshorn- denne må du ha på lista

Fellestur

Dato
4. juli kl. 09:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Arrangører
DNT fjellsport Sunnmøre, DNT Sunnmøre
Turområde
Sunnmørsalpane (se kart)
Dette arrangementet har allerede startet!

Jønshornet (1419 moh.) er en av de mest markerte og mest besøkte toppene i Sunnmørsalpene, og den høyeste toppen i tindrekka rundt Molladalen. Toppen er også kjent som Ramoen, et navn benyttet av blant annet fiskere som brukte denne toppen som sjømerke.

Fra Vollane ved Barstadvik følger du en setersti opp til Gamlestøylen. Fra setra går vi med jevn stigning langs ryggen oppover mot Rametinden (1198 moh.), hvor man kan se ned i Hjørundfjorden. Vi klyver oppover den bratte eggen og krypper opp mellom noen steinheller, som danner et lite hull i toppen. Selve toppunktet har liten plass. Utsikten fra Jønshornet er førsterangs - særlig på grunn av de nærmeste omgivelsene Molladalen i sør og Randers topp (1414 moh.), Mohns topp (1340 moh.) og Holtanna.

Hvis det blir mulig tar vi turen til Jønshornet som en rundtur- først opp til toppen via Rametinden og så ned mot vest på en svært bratt sti til Molladalen.

Turen har ca. 1300 høydementer er ca. 11 km, og vi regner 8-10 timer.

Jønshorn- denne må du ha på lista

Jønshornet (1419 moh.) er en av de mest markerte og mest besøkte toppene i Sunnmørsalpene, og den høyeste toppen i tindrekka rundt Molladalen. Toppen er også kjent som Ramoen, et ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Øystein Drabløs Langlo
  • Martin Hauge-Nilsen
  • Marcin Krzeptowski