Friluftskurs

Kurs

Dato
24. september kl. 17:00 - 19:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Barn, Ungdom, Seniorer
Arrangør
DNT Sunnmøre
Turområde
Sunnmørsalpane (se kart)
Dette arrangementet er over!

Lavterskelfriluftsliv med studenter fra Volda

Hei, vi er to studenter ved Høgskolen i Volda som arrangerer helsefremmende lavterskelaktiviteter i Ørsta/Volda-området med fokus på basisferdigheter i natur. Vi arrangerer dette som et kurs, hvor deltakerne får øvd seg på å fyre bål, lage gapahuk, spikke noe fint og kart og kompass-øving. Målet vårt er å engasjere deltakerne i det tradisjonelle friluftslivet, og å skape gode opplevelser ute! Dette er også så klart helt gratis, og alle er velkomne. Vi håper på å se mange av dere ute med oss. Vi har oppmøte hver torsdag klokken 17.00, og vi vil gi nærmere beskjed om oppmøtested til de som melder seg på.

Påmelding til: johannesnantonsen@gmail.com.

Oppmøtested de 4 første samlingene: Ved bommen i enden av Raudemyrsvegen i Volda

 

Kursplan:

24.09.2020 - Nærtur med fokus på enkle basisferdigheter innen bålfyring, matlaging og hvilke lover og regler som vi må forholde oss til (allemannsretten, friluftsloven osv.) Fokus på positive helsemessige fordeler ved å være ute i fri natur.

01.10.2020 - Innføring i ly og leir, her går vi gjennom praktiske tips til hvordan man kan lage egne funksjonell ly, enten i nød eller for lengre opphold. Videre fokus på bålfyring og repetisjon av gjennomgåtte basisferdigheter.

08.10.2020 - Navigering i praksis: Gjennomgang av basiskunnskaper i navigasjon med kart, kompass og GPS. Dette blir en tur der deltagerne virkelig får satt lærdommen ut i praksis.

15.10.2020 - Forskudd på verdensdagen for psykisk helse: Fokus på å skape mening på tur, 5 om dagen for psykisk helse: 1. Connect | 2. Be active | 3.Take Notice | 4. Learn | 5. Give.

22.10.2020 - Tur med retur: Her skal tar vi oss tid til å gi litt tilbake til lokalsamfunnet ved å plukke med oss søppel som vi kommer over underveis. Her ønsker vi å fortsette å formidle friluftslivets enkle verdisett for at deltakerne kan se verdien å komme ut i natur som er blitt ivaretatt.

29.10.2020 - Hva bør tas med i sekken? Tips og triks om hvordan man pakker sekken, hva man er godt nok, hva som er kjekt å ha, og hva som man bør ha.

05.11.2020 - Kystfriluftsliv – livet i fjæra. Oppdagelsesferd der vi tar for oss de ulike elementene langs kystlinjen. Flora og fauna. Høststormene begynner å komme innover, kanskje vi er heldig som får lære om været ved å være i været?

12.11.2020 - Nærtur med fokus på å lage/forme noe ut av materiale eller gjenstander en finner i ute i naturen.

19.11.2020 - Praksisoppleggets siste båltur. Her er deltagerne blitt dreven på bålfyring og vi prøver nå å stille i stand gode/alternative dessertretter ved hjelp av bålet vårt. Historiefortelling/ erfaringsutveksling.

26.11.2020 - Familiedag: Her er deltakerne velkommen til å invitere familie eller venner for å vise fram hva vi har gått gjennom i løpet av perioden. Eks. Gapahuker, bålplasser, utformede gjenstander av tre. Oppsummering/refleksjoner. 

 

Friluftskurs

Lavterskelfriluftsliv med studenter fra Volda Hei, vi er to studenter ved Høgskolen i Volda som arrangerer helsefremmende lavterskelaktiviteter i Ørsta/Volda-området med fokus på basisferdigheter i natur. Vi arrangerer dette som ...