Avlyst Skitur til Patchellhytta

Fellestur

Fra dato
17. april kl. 11:00
Til dato
18. april kl. 16:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Seniorer, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Skitur, Sunnmørsalpene, Aktivitet Skitur, Fjellutsikt, Turkatalog2021_Topptur
Arrangør
DNT Sunnmøre
Turområde
Sunnmørsalpane (se kart)
Dette arrangementet har allerede startet!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. Avlysning pga. korona

DNT Sunnmøre inviterer til vårskitur opp til Patchellhytta. Vi satser på sol og fint vær og går rolig oppover mot hytta. Vi starter nede ved Engeset og går nokså flatt ca 3 km inn til Liaseter. Her tar vi en liten matpause før vi begynner oppstigningen innover Habbostaddalen. Etter ca 6 km. er vi fremme ved Patchellhytta og er vi heldige er det sol ved hytteveggen. Utpå kvelden blir det felles middag fra utvalget i proviantlageret. 

Returen søndag blir etter en god og lang frokost. Vi tar et lite stopp på Liasetra før vi fortsetter tilbake til bilene på Engeset. 

 

Patchellhytta ligger ved foten av Slogen (1564 moh.), Sunnmørsalpenes mest kjente topp, vest i Habostaddalen mellom Øye og Stranda. De som har lyst, kan ta seg en topptur, men det blir uten turleder. 

 

Fra Stranda følger vi riksveien mot Hellesylt. Etter ca. 4 km tar vi av mot vest til Engeset og parkerer her. Vi beregner å bruke ca 3-4 timer inn til hytta, dette er en middels krevende tur men krever godt utstyr beregnet for fjellskiturer, skifeller og kjennskap til å smøre ski. Oppmøte på Engeset kl. 11.00

Skitur til Patchellhytta

DNT Sunnmøre inviterer til vårskitur opp til Patchellhytta. Vi satser på sol og fint vær og går rolig oppover mot hytta. Vi starter nede ved Engeset og går nokså flatt ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Elisabeth Hovland
  • Anne Synnøve Korsvik