Grunnkurs skred i Ørskog/Stordal/valldal

Voksne, Fjellsportinteresserte
Kurs, Skredkurs, Sunnmøre, Romsdal
DNT fjellsport Sunnmøre, DNT Sunnmøre
Reinheimen, Romsdalen og Eikesdalen, Sunnmørsalpane (se kart)

Ønsker du å lære mer om hvordan du kan gjøre gode vurderinger i forhold til skred? Da er dette kurset for deg. Skredkursa til DNT Sunnmøre vært fulltegnet i mange år.

Beskrivelse av kurset

NF Grunnkurs skred Alpint er en del av NFs skredstige. Du kan lese mer om kurset her.

Formålet med kurset er å oppnå en grunnleggende forståelse av snøskred, vurdering av terreng, andre forhold som påvirker skredfaren og betydningen av den menneskelige faktor. Kurset fokuserer på tursituasjonen slik at turplanlegging, veivalg og risikoreduserende atferd i forhold til skredvarsling blir en naturlig del av kurset. Kurset gir en innføring i kameratredning ved snøskred.

Kurset starter fredag morgen kl. 09.30. Sted avtales nærmere. Vi vil bruke området i Ørskog, Stordal eller Valldal, alt etter hva som passer med vær og forhold. Vi må regne med å bruke bil under kurset. Kurset holdes i all hovedsak utendørs, muligens med noen samlinger innendørs avhengig av været. Vi holder på fra 09.30-ca. kl. 17.00 alle dagene.

Målgruppe

Dette kurset er relevant for deg som forholder deg til terreng der snøskred kan forekomme, hovedsakelig i forbindelse med toppturer på ski. Deltakerne skal stille med randonee-, telemark- eller splitboardutstyr. Deltakerne skal ha grunnferdigheter i vinterfriluftsliv når det gjelder bruk av ski, bekledning, mat og drikke og orientering om vinteren.

Utstyr

Alle deltakere stiller med personlig utstyr, vinterbekledning, ski, feller, sekk, spade, søkestang, sender/mottaker (ASSS-prinsippet), grunnleggende førstehjelpsutstyr, liggeunderlag. (spade, søkestang og sender/mottaker kan evt. lånes av DNT Sunnmøre. Gi beskjed i kommentarfeltet ved påmelding). Kart over området, og kompass (fordel med klinometer).

Ta også med blyant og papir.

Overnatting og mat

Overnatting ordnes av deltakerne. Se her for ulike alternative. Deltakerne ordner med mat selv.

Kurslitteratur

Lundberg Nes. C. Skikompis. Fri Flyt  2018.(Selges hos DNT Sunnmøre til kr. 375,-)

DNT Sunnmøre har kurstilbud på Skikompis, Silva Expedition S kompass og kartet «Hjørundfjord» på kr. 1100,- til sammen. Gi beskjed ved påmelding om dette ønskes kjøpt.

Trenger du ny spade? Vi selger toppspaden Voile Telepro.Pris kr. 720/799 medlem/ikke medlem. Vi har også Telepro Mini med T-håndtak. Pris kr. 540/599

KORONA/COVID-19: På våre turer og aktiviteter kan du være trygg på at vi tar smittevern på alvor. DNT har utarbeidet en egen smitteverninstruks for aktivitet som er i tråd med myndighetenes råd om smittevern.

Deltakelse på våre turer forutsetter at du som deltaker er frisk, ikke har symptomer på luftveisinfeksjon og ikke er i karantene. Generelle smittevernsregler skal alltid overholdes. Turleder/instruktør eller aktivitetsleder har rett til å vise bort deltakere som ikke overholder dette.

Hold deg oppdatert på myndighetenes råd: Hold deg oppdatert på myndighetenes råd: https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/

Grunnkurs skred i Ørskog/Stordal/valldal

Ønsker du å lære mer om hvordan du kan gjøre gode vurderinger i forhold til skred? Da er dette kurset for deg. Skredkursa til DNT Sunnmøre vært fulltegnet i mange ...

Kontaktinformasjon:

Turleder: