Videregående Skredkurs i Volda/Ørsta

Kurs, Skredkurs, Skred, Sunnmøre, Sunnmørsalpene, Videregående
DNT fjellsport Sunnmøre, DNT Sunnmøre
Sunnmørsalpane (se kart)

Kurset baserer seg på læringsmålene som NF(Norsk Fjellsportforum) har satt for videregående skredkurs.
Det blir litt mindre grad av instruksjon enn grunnkursene og forutsetter en aktiv deltagelse.

Målgruppe

Kurset anbefales for de som ønsker å lære mer om skredfaget, de som vil forberede seg til Metodekurs Skred, de som vil gå på tur med likesinnede eller for de som ønsker å repetere kunnskaper som langt på vei er ferskvare.

Etter endt kurs skal deltakerne:
1. Forstå terrengets betydning for snøskred og anvende dette ved ferdsel.
2. Kunne gjennomføre og vurdere kameratredning.
3. Kunne finne og bruke informasjon om skredfare og snøforhold.
4. Ha forståelse for ulike typer snø og skred.
5. Kunne anvende relevant utstyr i vinterfjellet.
6. Forstå egen rolle og hvordan mennesker påvirker hverandre i en gruppe.
7. Kjenne til norske friluftslivstradisjoner.

Program

Kurset starter kl. 09.00 fredag 12. februar. Oppmøtested blir i Volda/Ørsta-distriktet. Dette avtales nærmere. Vi må regne med å bruke bil under kurset. Kurset holdes i all hovedsak utendørs, muligens med noen samlinger innendørs avhengig av været.

Utstyr:

Alle deltakere stiller med personlig utstyr, Randonee, telemark eller splitboard, vinterbekledning, ski, feller, sekk, spade, søkestang, sender/mottaker (ASSS-prinsippet), grunnleggende førstehjelpsutstyr, liggeunderlag.

Kart over området, og kompass (fordel med klinometer). Ta også med blyant og papir.

Overnatting og mat

Overnatting og mat ordnes av deltakerne.

Kurslitteratur

Lundberg Nes. C. Skikompis. Fri Flyt  2018.(Selges hos DNT Sunnmøre til kr. 375,-)

DNT Sunnmøre har kurstilbud på Skikompis, Silva Expedition S kompass og kartet Hjørundfjorden på kr. 1100,- til sammen. Gi beskjed ved påmelding om dette ønskes kjøpt.

Trenger du ny spade? Vi selger toppspaden Voile Telepro.Pris kr. 720/799 medlem/ikke medlem. Vi har også Telepro Mini med T-håndtak. Pris kr. 540/599

KORONA/COVID-19: På våre turer og aktiviteter kan du være trygg på at vi tar smittevern på alvor. DNT har utarbeidet en egen smitteverninstruks for aktivitet som er i tråd med myndighetenes råd om smittevern.

Deltakelse på våre turer forutsetter at du som deltaker er frisk, ikke har symptomer på luftveisinfeksjon og ikke er i karantene. Generelle smittevernsregler skal alltid overholdes. Turleder/instruktør eller aktivitetsleder har rett til å vise bort deltakere som ikke overholder dette.

Hold deg oppdatert på myndighetenes råd: Hold deg oppdatert på myndighetenes råd: https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/

Videregående Skredkurs i Volda/Ørsta

Videregående kurs skred forutsetter at deltakerne har gått på grunnkurs skred tidligere, eller har tilsvarende grunnferdigheter fra folkehøyskoler ol. Kurset baserer seg på læringsmålene som NF(Norsk Fjellsportforum) har satt for videregående ...

Kontaktinformasjon:

Turleder: