Topptur til Kvitegga i Stordal

Fellestur

Dato
10. april kl. 08:30
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Skitur, Topptur, Sunnmøre
Arrangører
DNT Sunnmøre, DNT fjellsport Sunnmøre
Turområde
Romsdalen og Eikesdalen, Sunnmørsalpane (se kart)

Denne turen blir holdt enten 10. eller 11. april, alt etter vær og forhold. Påmeldte deltakere må holde av begge dager i kalenderen.

Kvitegga(1311) er en del av et større fjellmassiv av tinder mellom Stordal og Valldal. Kvitegga byr på behagelig oppstigning i slakt terreng fra Langhaugen, tindeutsikt og fin nedkjøring med flytpotensiale. Bratt toppparti mellom 31 – 35 grader ved 1240 – 1280 moh. Nedfart via Langhaugbotnen eller Langhaughornet mot Seljebotnen, alt etter hvor den sikre og gode snøen ligger.

Lengde opp: 4 km fra  Langhaugen

Stigning: Ca. 900 høydemeter.

Tid: Tur/retur inkl. lunsj ca. 4 timer.

Terrengtype: Utfordrende

Rute: Seljebotn – vest for Litleelva, og runder nordover opp mot ryggen til Langhaughornet mot Kvitegga. Nedkjøring samme vei som opp. Alternativ rute opp og ned er fra Langhaugen via Langhaugbotn.

Utstyr: Ski eller splitboard, feller, ASSS (alltid spade, søkestang og sender/mottaker), hjelm og slalombriller, vinterbekledning, solbriller og solkrem, mat og drikke.

Oppmøte:

  1. Blindheimsenteret kl. 08.30.
  2. Møtes kl. 10.00 i Seljebotn ved parkering til skiløypa, rett etter avkjørselen til Seljebotn.

Reservetur er skileik i skogen sør for Storbotnshornet, Overøye

 

KORONA/COVID-19: På våre turer og aktiviteter kan du være trygg på at vi tar smittevern på alvor. DNT har utarbeidet en egen smitteverninstruks for aktivitet som er i tråd med myndighetenes råd om smittevern.

Deltakelse på våre turer forutsetter at du som deltaker er frisk, ikke har symptomer på luftveisinfeksjon og ikke er i karantene. Generelle smittevernsregler skal alltid overholdes. Turleder/instruktør eller aktivitetsleder har rett til å vise bort deltakere som ikke overholder dette.

Hold deg oppdatert på myndighetenes råd: Hold deg oppdatert på myndighetenes råd: https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/

Topptur til Kvitegga i Stordal

Denne turen blir holdt enten 10. eller 11. april, alt etter vær og forhold. Påmeldte deltakere må holde av begge dager i kalenderen. Kvitegga(1311) er en del av et større ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Jens Arne Gjørsvik
  • Frank Hildremyr