Topptur til Gjerdsegga og Kjørsetdalshornet i Valldal

Fellestur

Dato
6. mars kl. 08:15
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Skitur, Valldal, Topptur, Sunnmøre
Arrangører
DNT Sunnmøre, DNT fjellsport Sunnmøre
Turområde
Romsdalen og Eikesdalen, Sunnmørsalpane, Tafjordfjella (se kart)

Denne turen blir holdt enten 6. eller 7. mars, alt etter vær og forhold. Påmeldte deltakere må holde av begge dager i kalenderen.

Valldal har oftere kalde og stabile vinterforhold enn andre plasser på Sunnmøre. Det gjør at sjansen for tørr og fin snø er større her enn andre plasser, og snøgrensa er ofte lavere her inn enn lenger ute mot kysten. Dette gir selvsagt gode forhold for toppturer av høy kvalitet. Kjørsetdalshornet(1395) er relativt lite besøkt. Man følger en fin rygg opp over Gjerdsegga, og nedfarten foregår i en dal hvor man kan finne god snø, og trygg nedfart i ulike himmelretninger.

Lengde opp: Ca. 4 km fra Gjerde til toppen av Gjerdsegga, videre 1 km til Kjørsetdalshornet

Stigning: Ca. 1000 høydemeter til Gjerdsegga og nye 250 høydemeter til Kjørsetdalshornet

Tid: Ca. 4 timer til Gjerdsegga og 1 time ekstra til Kjørsetdalshornet. Nedfart ca. 1 time.

Terrengtype: Utfordrende

Rute: Gjerde – følger sommerruta til Gjerdsegga – Egga videre til Kjørsetdalshornet – nedkjøring i bollen mot Valldalsbotn og Omnossetra – setervei/skiløype til Myklebost/Omnos.

Utstyr: Ski eller splitboard, feller, stegjern eller skarejern,  ASSS (alltid spade, søkestang og sender/mottaker), hjelm og slalombriller, vinterbekledning, solbriller og solkrem, mat og drikke.

Oppmøte:

  1. Blindheimsenteret kl. 08.15.
  2. Møtes kl. 10.00 ved idrettsplassen ved Myklebost.

KORONA/COVID-19: På våre turer og aktiviteter kan du være trygg på at vi tar smittevern på alvor. DNT har utarbeidet en egen smitteverninstruks for aktivitet som er i tråd med myndighetenes råd om smittevern.

Deltakelse på våre turer forutsetter at du som deltaker er frisk, ikke har symptomer på luftveisinfeksjon og ikke er i karantene. Generelle smittevernsregler skal alltid overholdes. Turleder/instruktør eller aktivitetsleder har rett til å vise bort deltakere som ikke overholder dette.

Hold deg oppdatert på myndighetenes råd: Hold deg oppdatert på myndighetenes råd: https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/

Topptur til Gjerdsegga og Kjørsetdalshornet i Valldal

Denne turen blir holdt enten 6. eller 7. mars, alt etter vær og forhold. Påmeldte deltakere må holde av begge dager i kalenderen. Valldal har oftere kalde og stabile vinterforhold enn ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Oddbjørn Dalen
  • Jens Arne Gjørsvik