Topptur til Liadalsnipa og Bjørnastighornet

Fellestur

Dato
19. juni kl. 10:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Fottur, Tinderangling, Klyving
Arrangører
DNT Sunnmøre, DNT fjellsport Sunnmøre
Turområde
Sunnmørsalpane (se kart)

926 meter høye Liadalssnipa er et landemerke godt synlig fra veien når du kjører E39 gjennom Liadal og mot Ørsta. Bjørnastighornet ligger fint som en fortsettelse av østryggen av Liadalsnipa og runder fint innover over Skorgedalen med god utsikt over Ørsta sentrum.

Vi parkerer på Halse, og vil følge Liadalsruta opp til toppen. Det er god sti opp gjennom skogen til Nakkevatnet, og videre opp til Storhaugen. Fra Storhaugen skal vi opp den bratte og luftige nordryggen til toppen på Liadalsnipa. Dette kan se ganske uoverkommelig ut, men der er en sti som snor seg helt til toppen, og en må regne med flere partier med klyving før vi får nyte den flotte utsikten fra toppen.

Etter en god pause på toppen skal vi fortsette over østryggen til Nykkjavatnet, dette er en luftig rygg og her vil det bli sikret med tau forbi de mest utsatte partiene. Når vi er ferdige med østryggen er turen til Nykkjavatnet og Bjørnastighornet i enklere terreng.

Turen er en dagstur: 6-8 timer pluss pauser.

Lengde: 9 km

Høydestigning: 900 m

Hvem passer turen for:

Dette er en luftig tur med mye klyving og høydeeksponert partier, deltagere må være kjent med bruk av tau og klemknute.

Nødvendig utstyr: Klatresele, hjelm, 60 cm slynge, klemknute og skrukarabiner.

Utstyr kan lånes av DNT Sunnmøre (utleveres fra kontoret i kongens gate)

Generelle vilkår ved påmelding: Les generelle vilkår

NB: Turen er satt opp på lørdag, men om vær er bedre på søndag blir turen flyttet. 

KORONA/COVID-19: På våre turer og aktiviteter kan du være trygg på at vi tar smittevern på alvor. DNT har utarbeidet en egen smitteverninstruks for aktivitet som er i tråd med myndighetenes råd om smittevern.

Deltakelse på våre turer forutsetter at du som deltaker er frisk, ikke har symptomer på luftveisinfeksjon og ikke er i karantene. Generelle smittevernsregler skal alltid overholdes. Turleder/instruktør eller aktivitetsleder har rett til å vise bort deltakere som ikke overholder dette.

Hold deg oppdatert på myndighetenes råd: Hold deg oppdatert på myndighetenes råd: https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/

Topptur til Liadalsnipa og Bjørnastighornet

926 meter høye Liadalssnipa er et landemerke godt synlig fra veien når du kjører E39 gjennom Liadal og mot Ørsta. Bjørnastighornet ligger fint som en fortsettelse av østryggen av Liadalsnipa og ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Jørn Håskjold
  • Marcin Krzeptowski