Topptur til Vassdalstinden

Fellestur

Dato
26. juni kl. 10:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Fottur, Sunnmørsalpene, Fjellsport, Turkatalog2021_Topptur
Arrangører
DNT Sunnmøre, DNT fjellsport Sunnmøre
Turområde
Sunnmørsalpane (se kart)

Vassdalstinden med si taggete egg er ein lett tilgjengeleg, men særs alpin topp i Ørsta kommune.

Mange er usikre på vegvalet, men når ein treff rett er det artig småklyving til toppen. Turen startar bratt opp frå Vallasetra på grasdekt berg til Bukkedalen, følger dalen et stykke og deretter går turen opp vestryggen til topps. Turen opp gir deg ei fin oppleving av å meistre bratte egger, og du vil kjenne deg trygg heile vegen. Ein fin begynnartopp for å utfordre seg sjølv om ein er litt usikker på bratte fjell.

Returen blir over Bukkedalstindane og gjennom Bjørnaskaret tilbake til Vellesetra, som gir en flott rundtur.

Hvem passer turen for: Dette er en luftig og krevende turer med flere utsatte klyvepartier, så høydeskrekk er ingen fordel. Turen passer for personer som er vant til å gå i bratt og luftig terreng.

Vi reknar med ca 5-7 timar tur/retur.

Generelle vilkår ved påmelding: Les generelle vilkår

NB: Turen er satt opp på lørdag, men om vær er bedre på søndag blir turen flyttet. 

KORONA/COVID-19: På våre turer og aktiviteter kan du være trygg på at vi tar smittevern på alvor. DNT har utarbeidet en egen smitteverninstruks for aktivitet som er i tråd med myndighetenes råd om smittevern.

Deltakelse på våre turer forutsetter at du som deltaker er frisk, ikke har symptomer på luftveisinfeksjon og ikke er i karantene. Generelle smittevernsregler skal alltid overholdes. Turleder/instruktør eller aktivitetsleder har rett til å vise bort deltakere som ikke overholder dette.

Hold deg oppdatert på myndighetenes råd: Hold deg oppdatert på myndighetenes råd: https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/

Topptur til Vassdalstinden

Vassdalstinden med si taggete egg er ein lett tilgjengeleg, men særs alpin topp i Ørsta kommune. Mange er usikre på vegvalet, men når ein treff rett er det artig småklyving ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Jørn Håskjold