Topptur til Kolåstinden

Fellestur

Dato
27. juli kl. 10:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Bretur, Turkatalog2021, Klyving,
Arrangører
DNT Sunnmøre, DNT fjellsport Sunnmøre
Turområde
Sunnmørsalpane (se kart)
Dette arrangementet er over!

Kolåstinden er kongen på Sunnmøre, og en av de mest kjente vårskituren på Kolåshalvøya. Kolåstinden er ikke like mye besøkt på sommeren,  og breen er nok en av årsakene til det, her trenger en kunnskap og breutstyr for å ferdes sikkert.

Vi starter fra parkeringsplassen nedenfor Standalhytta, passerer hytta på merket sti mot Fingeren. Når vi har passert Bjønnanakken forlater vi stien og sikter oss inn på Steinen, ei markert steinblokk på ryggen opp mot Noklane. Så følger vi en smalt tråkk bort mot svaberga under breen, som vi krysser og går inn på breen fra nord. Her blir det rigging av taulag og nødvendig utstyr for å bevege seg på breen. Vi skal krysse breen i toppen hvor det er minst fare for bresprekker. Siste delen mot toppen blir klyving før vi kan nyte en fantastisk utsikt.   

Vi forholder oss til DNT smittevernsinstruks for aktivitet, les mer her og under generelle vilkår. Alle tar med egen antibac. 

Lengde: 10 km tur/retur.

Stigning: 1000 høydemeter.

Tid: 6-8 timer pluss pauser.

Terrengtype: Middels tung bretur

Alle deltagere trenger følgende sikkerhetsutstyr: Klatresele, stegjern, isøks, hjelm, skrukarbiner og klemknute. 

Utstyr kan lånes av DNT Sunnmøre (utleveres fra kontoret i kongens gate)

Været skifter fort og det kan være kaldt i høyden, ta med godt med kle og klesskift. Gode hansker er viktig på bretur.

Se utstyrsliste for sommerfjellet 

Generelle vilkår ved påmelding: Les generelle vilkår

KORONA/COVID-19: På våre turer og aktiviteter kan du være trygg på at vi tar smittevern på alvor. DNT har utarbeidet en egen smitteverninstruks for aktivitet som er i tråd med myndighetenes råd om smittevern.

Deltakelse på våre turer forutsetter at du som deltaker er frisk, ikke har symptomer på luftveisinfeksjon og ikke er i karantene. Generelle smittevernsregler skal alltid overholdes. Turleder/instruktør eller aktivitetsleder har rett til å vise bort deltakere som ikke overholder dette.

Hold deg oppdatert på myndighetenes råd: Hold deg oppdatert på myndighetenes råd: https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/

Topptur til Kolåstinden

Kolåstinden er kongen på Sunnmøre, og en av de mest kjente vårskituren på Kolåshalvøya. Kolåstinden er ikke like mye besøkt på sommeren,  og breen er nok en av årsakene til ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Marcin Krzeptowski
  • Ola Ose Pedersen
  • Jørn Håskjold