Tur til Danskehytta og fangstanleggene på Fetegga

Fellestur

Fra dato
20. august kl. 17:00
Til dato
22. august kl. 17:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Høyfjell, Hyttetur, Tafjordfjella, Reinsjakt, Steinalder, Turkatalog2021, Fangstanlegg, Turkatalog2021_Baseferie, Turkatalog2021_Familietur
Arrangør
DNT Sunnmøre
Turområde
Tafjordfjella (se kart)

Danskehytta  ligger i et område hvor det er funnet mange spor etter en opptil 10.000 år gammel fangstkultur. Vi tar turen til Fetegga, hvor vi ser på bogestøer som blei brukt under jakt på rein. Disse er datert til å være ca 6000 år gamle.  Om noen har lyst, er det fullt mulig å gå videre til toppen av Storfjellet, og få ei fantastisk utsikt over store deler av fjellheimen.

Fredag ettermiddag starter vi ved Kaldhusseter og går den vakre Kaldhusseterreindalen inn til Reindalshola før ei bratt stigning og vi bikker over kanten og går ned til Danskehytta. Se rutebeskrivelse her.

Lørdag går vi opp til fangstanleggene og ser på dem, og evt videre mot Storfjellet. Til fangstanleggene det ca 4 km og 120 m stigning. Til toppen av Storfjellet (1821 moh) er det 9 km.

Søndag blir det retur til Kaldhusseter, og vi kan diskutere hvilken rute vi tar.

Start ved anleggsveien som går opp i Saudebotn fredag kl. 17.

Pakkeliste for sommerturer finnes her.

Danskehytta er DNT Sunnmøres høyest liggende hytte, på 1440 moh. Det er et værhardt område, og det er lurt å være rustet for dårlig vær og lave temperaturer, selv på sommeren.

Prisen inkluderer overnatting og mat fra proviantlageret. Gi beskjed om allergier ved påmelding.

 

KORONA/COVID-19: På våre turer og aktiviteter kan du være trygg på at vi tar smittevern på alvor. DNT har utarbeidet en egen smitteverninstruks for aktivitet og hytter som er i tråd med myndighetenes råd om smittevern.

Deltakelse på våre turer forutsetter at du som deltaker er frisk, ikke har symptomer på luftveisinfeksjon og ikke er i karantene. Generelle smittevernsregler skal alltid overholdes. Turleder/instruktør eller aktivitetsleder har rett til å vise bort deltakere som ikke overholder dette.

Hold deg oppdatert på myndighetenes råd: Hold deg oppdatert på myndighetenes råd: https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/

Tur til Danskehytta og fangstanleggene på Fetegga

Danskehytta  ligger i et område hvor det er funnet mange spor etter en opptil 10.000 år gammel fangstkultur. Vi tar turen til Fetegga, hvor vi ser på bogestøer som blei brukt ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Tone Drabløs