NF Veilederkurs skred

Kurs

Fra dato
24. februar kl. 18:00
Til dato
28. februar kl. 18:00
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Turtyper
Kurs, Instruktørkurs, Nf, Skredkurs, Veileder
Arrangører
DNT Sunnmøre, DNT fjellsport
Turområde
Sunnmørsalpane (se kart)

Kurset skal bevisstgjøre og forberede deltakerne på rollen som skredinstruktør og ansvaret som følger med. Kurset skal anspore til refleksjon over hvordan ulike tema i et skredkurs bør formidles. Veilederkurset skal også være en praktisk eksamen, hvor deltakerne skal vise at de har den nødvendige forståelse, kunnskap og egenferdighet innen risikoreduserende tiltak, lederskap, formidling og initiativ til å fungere som instruktører. Les mer om kurset her.

 

Opptakskrav

  • Gjennomført metodekurs skred.

• Dokumentert assistentpraksis etter kravene i avsnitt 10.3. Kandidaten skal være sett, vurdert og anbefalt av minimum to ulike fagpersoner.

• Ha fulgt opp anbefalinger fra metodekurs og assistentpraksis.

• Grunnleggende førstehjelpskunnskap kreves før godkjenning, med vekt på traume og hypotermi.

 

Kursopplegg og sted: Kurset holdes på Sunnmøre. Oppstart blir en kort kveldssamling onsdag kveld. Kurset holdes utendørs torsdag-søndag. Pga. begrensninger med Covid- 19 må deltakerne selv finne sted å bo i området Sykkylven, Stranda eller Spjelkavika i Ålesund. Deltakerne må disponere bil.

Arrangør kan tipse om overnattingsted.

 

Søknad

Kvalifiserte søkere sender søknad til DNT Sunnmøre ved Åsmund Steen: asmund.steen@dnt.no.

Benytt gjerne NF-Søknadskjema: https://fjellsportforum.no/instruktorer/soknadsskjema/

Legg ved vurderingskjema fra metodekurs og assistentpraksis, samt NF-loggbok.

Det er 8 plasser på kurset. Kurset vil bli gjennomført med minimum 6 deltakere. Opptak vil bli gjort sammen med kurslederne. På grunn av Covid -19 vil vi i hovedsak prioritere kvalifiserte søkerne med kortest reisevei, etter helsedirektoratets anbefalinger.

 

Søknadsfrist 15.januar 2021. Opptak blir gjort før 1. februar.

 

Pris: Kr. 7500. Utgifter til bolig, mat, transport/ferje er ikke inkludert. Deltakerne faktureres etter opptak.

 

Kursledere er Marit Svarstad Andresen og Sindre Selvig

 

KORONA/COVID-19: På våre turer og aktiviteter kan du være trygg på at vi tar smittevern på alvor. DNT har utarbeidet en egen smitteverninstruks for aktivitet som er i tråd med myndighetenes råd om smittevern.

Deltakelse på våre turer forutsetter at du som deltaker er frisk, ikke har symptomer på luftveisinfeksjon og ikke er i karantene. Generelle smittevernsregler skal alltid overholdes. Turleder/instruktør eller aktivitetsleder har rett til å vise bort deltakere som ikke overholder dette.

Hold deg oppdatert på myndighetenes råd: Hold deg oppdatert på myndighetenes råd: https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/

 

NF Veilederkurs skred

Kurset skal bevisstgjøre og forberede deltakerne på rollen som skredinstruktør og ansvaret som følger med. Kurset skal anspore til refleksjon over hvordan ulike tema i et skredkurs bør formidles. Veilederkurset ...

Kontaktinformasjon: