Toppptur til Brunstadhornet

Fellestur

Dato
11. april kl. 10:00 - 16:00
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Skitur, Topptur, Aktivitet Skitur, Fjellutsikt, Fjordutsikt, Turkatalog2021_Topptur
Arrangører
DNT Sunnmøre, DNT fjellsport Sunnmøre
Turområde
Sunnmørsalpane (se kart)
Dette arrangementet er over!

Brunstadhornet er en av kremtoppene i Sunnmørsalpane. Ikke bare er utsikta fra toppen fantastisk, men på turen opp går du over Gullmorvatnet med opprevne egger på begge sider, og Brekketindane rett imot. Dette er definitivt en av turene hvor kameraet bør gå varmt.

Vi starter fra parkeringa ved kraftverket på Brunstad kl. 10. De første to kilometrene går på anleggsvei før vi kommer til Velleseter og går over på sti og sannsynligvis snø. Innover Vellesætredalen er det greit å ta seg fram, og ikke noe særlig stigning. Den får vi til gjengjeld når vi kommer til Gullmorbrekka, som mer eller mindre står som en vegg lengst inn i dalen. Her er det 500 brutale høydemeter som venter på oss. Vel oppe flater det ut igjen, og vi skal gå over Gullmorvatnet til enden av Gullmordalen. Vi fortsetter opp på høyden i enden av dalen og dreier nordover opp ryggen til Brunstadhornet. 

Dersom forholdene tillater det, går vi ned i skaret og opp på selve toppen. Alternativt er det fortoppen som er dagens topp.

Dette er en tur i Terrengklasse 3 - komplekst terreng. Les mer om Varsoms terrengklasser her.

Tidsforbruk ca. 5 t. tur/retur. Lengde 16 km.

Vinterturer er i utgangspunktet vanskelige å planlegge lang tid i forveien. Hvis værmelding og skredvarsel tilsier det, blir turen flyttet til en annen dato.

 

Utstyr som kreves: Topptur- eller telemarkski, evt splitboard, ASSS (Alltid Sender/mottaker, Spade og Søkestang), solbriller, solkrem, ekstra klær og solid matpakke. Dersom hovedtoppen er målet trenger vi også isøks og stegjern. Beskjed vil bli gitt til deltakerne før turen.

Man må beherske ski- og sikkerhetsutstyret.

 

KORONA/COVID-19: På våre turer og aktiviteter kan du være trygg på at vi tar smittevern på alvor. DNT har utarbeidet en egen smitteverninstruks for aktivitet som er i tråd med myndighetenes råd om smittevern.

Deltakelse på våre turer forutsetter at du som deltaker er frisk, ikke har symptomer på luftveisinfeksjon og ikke er i karantene. Generelle smittevernsregler skal alltid overholdes. Turleder/instruktør eller aktivitetsleder har rett til å vise bort deltakere som ikke overholder dette.

Hold deg oppdatert på myndighetenes råd: Hold deg oppdatert på myndighetenes råd: https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/

Toppptur til Brunstadhornet

Brunstadhornet er en av kremtoppene i Sunnmørsalpane. Ikke bare er utsikta fra toppen fantastisk, men på turen opp går du over Gullmorvatnet med opprevne egger på begge sider, og Brekketindane ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Tone Drabløs