Vintertur til Vakkerstøylen

Fellestur

Fra dato
26. februar kl. 08:00
Til dato
28. februar
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Skitur, Helgetur, Hyttetur, Turkatalog2021-Skitur, Turkatalog2021_Baseferie
Arrangører
DNT Sunnmøre, DNT Sunnmøre. Turgruppa
Turområde
Tafjordfjella, Vestlandet (se kart)
Dette arrangementet er over!

Vinterens vakreste eventyr er turen til Vakkerstøylen. Kalde vinterdager avsluttes best i en lun tømmerkoie, og her får du oppleve det.

Skituren inn til hytta er ca. 16 km , og er stort sett flat. Det er ofte spor av hundeslede eller snøskuter inn til Tunga. Det kan likevel være en krevende tur fordi det kan bli svært kaldt i Brøstdalen, eller fordi det kan være mye vind over Ulvådalsvatnet. Det kan også være at vi må brøyte løype et stykke.

Det vil bli mørkt mens vi går, så hodelykter må være med. Vel framme på hytta blir det sprengfyring og middag, før vi kryper i posen.

 

Vi satser på en rolig dag på lørdag med lang og koselig frokost. Deretter blir det tur ut i fra vær og føre. Jervebua kan være et aktuelt mål, og kanskje også Hånådalshaugen(1429 moh.)? Vi legger imidlertid ikke opp til noen vanskelige turer.

Lørdag kveld blir det dugnad på kjøkkenet. Vi handler inn litt forskjellig mat til tapas, og tilbereder kveldes festmåltid sammen. (vi pakker felles proviant i ferdige kilospakker, som fordeles på alle deltakere)

Søndag blir det god frokost før vi gjør klar for avreise. Kanskje kan en gruppe gå gjennom Grovaskaret dersom forholdene er gode? 

Utstyr: Se Pakkeliste vinter på DNTs nettsider: https://www.dnt.no/pakkeliste-vinter/. Turen er for fjellski, og normalt er det lett å smøre. Feller eller kortfeller kan være greit å ha med. 

KORONA/COVID-19: På våre turer og aktiviteter kan du være trygg på at vi tar smittevern på alvor. DNT har utarbeidet en egen smitteverninstruks for aktivitet som er i tråd med myndighetenes råd om smittevern.

Deltakelse på våre turer forutsetter at du som deltaker er frisk, ikke har symptomer på luftveisinfeksjon og ikke er i karantene. Generelle smittevernsregler skal alltid overholdes. Turleder/instruktør eller aktivitetsleder har rett til å vise bort deltakere som ikke overholder dette.

Hold deg oppdatert på myndighetenes råd: Hold deg oppdatert på myndighetenes råd: https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/

Dersom turen blir avlyst pga korona, vil alle påmeldte få tilbakebetalt alt som er betalt inn.

Vintertur til Vakkerstøylen

Vinterens vakreste eventyr er turen til Vakkerstøylen. Kalde vinterdager avsluttes best i en lun tømmerkoie, og her får du oppleve det. Skituren inn til hytta er ca. 16 km , og ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Martin Hauge-Nilsen
  • Anne Synnøve Korsvik