Avlyst Høyfjellstur til Danskehytta

Fellestur

Fra dato
22. januar kl. 07:00
Til dato
24. januar
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Skitur, Hyttetur, Danskehytta, Turkatalog2021_Topptur, Turkatalog2021_Baseferie
Arrangører
DNT Sunnmøre, DNT fjellsport Sunnmøre
Turområde
Tafjordfjella (se kart)
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. Avlyst pga. koronarestriksjoner

Vi er klar for ny tur, bli med til skikkelig vinter høyfjellstur til Danskehytta 1450moh i flotte Tafjordfjella!

Skituren starter i Hamsevika. Oppmøte Solavågen vi kjører kl.07:00. Møt opp i god tid. Vi kan ikke fylle opp bilene på samme måte som vanlig, men vi prøver å fordele litt plasser på forhånd. Eventuelt oppmøte i Hamsevika til kl. 10:00. Vi tar en diskusjon der hvor vidt vi går derifra eller velger å gå turen fra Grotli, den er ca. 3km lengre, men en flatere trasé.

Turen inn til Danskehytta er en flott vintertur som tar under normale forhold mellom 4-5 timer inklusive pauser. Turen går i storslått natur, et eldorado for skientusiaster.

Danskehytta har 26 senger + stor hems, den er selvbetjent med proviantlager, så det som må bæres med på denne turen er eventuell brødmat. Pålegg, middag å ellers det meste finnes i proviantlageret. Måltidene er inkludert i prisen.

I høyfjellet på denne tiden vil forholdene variere veldig, og deltakerne må takle ulikt føre på fjellski. Utstyret må være prøvd på forhånd. Turen vil bli gjennomført i jevnt rolig tempo.

Her vil være et minimums krav til utstyr, fjellski med stålkant, feller, gode vindtette klede, og kle skift, votter og/eller hansker, hodelykt, termos med varm drikke og slalombriller i tilfelle vind og snø. Lakenpose, sovepose eller sengetøy til overnatting Om været blir bra får vi finne på en felles tur i området på lørdagen.

KORONA/COVID-19: På våre turer og aktiviteter kan du være trygg på at vi tar smittevern på alvor. DNT har utarbeidet en egen smitteverninstruks for aktivitet som er i tråd med myndighetenes råd om smittevern.

Deltakelse på våre turer forutsetter at du som deltaker er frisk, ikke har symptomer på luftveisinfeksjon og ikke er i karantene. Generelle smittevernsregler skal alltid overholdes. Turleder/instruktør eller aktivitetsleder har rett til å vise bort deltakere som ikke overholder dette.

Hold deg oppdatert på myndighetenes råd: Hold deg oppdatert på myndighetenes råd: https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/

Høyfjellstur til Danskehytta

Vi er klar for ny tur, bli med til skikkelig vinter høyfjellstur til Danskehytta 1450moh i flotte Tafjordfjella! Skituren starter i Hamsevika. Oppmøte Solavågen vi kjører kl.07:00. Møt opp i ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Martin Hauge-Nilsen
  • Marcin Krzeptowski