Avlyst Høyfjellstur til Danskehytta

Fellestur

Fra dato
22. januar kl. 07:00
Til dato
24. januar
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Skitur, Hyttetur, Danskehytta
Arrangører
DNT Sunnmøre, DNT fjellsport Sunnmøre
Turområde
Tafjordfjella (se kart)
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. Avlyst pga. koronarestriksjoner

Vi er klar for ny tur, bli med til skikkelig vinter høyfjellstur til Danskehytta 1450moh i flotte Tafjordfjella!

Skituren starter i Hamsevika. Oppmøte Solavågen vi kjører kl.07:00. Møt opp i god tid. Vi kan ikke fylle opp bilene på samme måte som vanlig, men vi prøver å fordele litt plasser på forhånd. Eventuelt oppmøte i Hamsevika til kl. 10:00. Vi tar en diskusjon der hvor vidt vi går derifra eller velger å gå turen fra Grotli, den er ca. 3km lengre, men en flatere trasé.

Turen inn til Danskehytta er en flott vintertur som tar under normale forhold mellom 4-5 timer inklusive pauser. Turen går i storslått natur, et eldorado for skientusiaster.

Danskehytta har 26 senger + stor hems, den er selvbetjent med proviantlager, så det som må bæres med på denne turen er eventuell brødmat. Pålegg, middag å ellers det meste finnes i proviantlageret. Måltidene er inkludert i prisen.

I høyfjellet på denne tiden vil forholdene variere veldig, og deltakerne må takle ulikt føre på fjellski. Utstyret må være prøvd på forhånd. Turen vil bli gjennomført i jevnt rolig tempo.

Her vil være et minimums krav til utstyr, fjellski med stålkant, feller, gode vindtette klede, og kle skift, votter og/eller hansker, hodelykt, termos med varm drikke og slalombriller i tilfelle vind og snø. Lakenpose, sovepose eller sengetøy til overnatting Om været blir bra får vi finne på en felles tur i området på lørdagen.

KORONA/COVID-19: På våre turer og aktiviteter kan du være trygg på at vi tar smittevern på alvor. DNT har utarbeidet en egen smitteverninstruks for aktivitet som er i tråd med myndighetenes råd om smittevern.

Deltakelse på våre turer forutsetter at du som deltaker er frisk, ikke har symptomer på luftveisinfeksjon og ikke er i karantene. Generelle smittevernsregler skal alltid overholdes. Turleder/instruktør eller aktivitetsleder har rett til å vise bort deltakere som ikke overholder dette.

Hold deg oppdatert på myndighetenes råd: Hold deg oppdatert på myndighetenes råd: https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/

Høyfjellstur til Danskehytta

Vi er klar for ny tur, bli med til skikkelig vinter høyfjellstur til Danskehytta 1450moh i flotte Tafjordfjella! Skituren starter i Hamsevika. Oppmøte Solavågen vi kjører kl.07:00. Møt opp i ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Marcin Krzeptowski
  • Martin Hauge-Nilsen