Ryggtur Geithornet - Langenestinden

Fellestur

Dato
5. juni kl. 10:00
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Fottur, Topptur, Tinderangling, Turkatalog2020_Topptur
Arrangører
DNT Sunnmøre, DNT fjellsport Sunnmøre
Turområde
Sunnmørsalpane (se kart)

Ryggen mellom Geithornet og Langenestinden er en lite gått tur, selv om selve Langenestinden etterhvert er besøkt av mange.

Langenestinden har en ganske høy wow faktor i det du når toppen sånn i utgangspunktet. Sånn helt plutselig åpenbarer Hjørundfjorden seg. Så en eggetur opp dit står nok på ønskelista for mange, men egner seg bare for en del. Det er bratt. Det er opp og ned i terrenget. Det er skikkelig klyv, og tildels smalt på eggen. En uforglemmelig opplevelse!

Vi møtes ved kraftsatsjonen til Tussa på Standaleidet ved Store-Standal, og følger grusveien opp til vanninntaket i Fladalen.  Her skrår vi snart bratt opp mot Geithornet. Her er det ingen sti, men vi sikter inn toppen, og følger terrenget. Bratt og tungt.

Etter en liten pustepause og matbit på Geithornet følger vi ryggen mot Langenestinden. Vi vil både måtte gi fra oss noen høydemetre, og gå inn noen nye. Det blir ett og annet klyvetak, og deler av turen kan føles luftig, men vi trenger ingen sikring på turen. Du bør imidlertid være komfortabel i bratt terreng, og ha god balanse.  Store deler av veien vil vi ha utsikt utover Hjørundfjorden, fjellene som omkranser Fladalen,og ned i Standal. Selve topp platået på Langenestinden kan oppleves luftig. Vi tar likevel en fortjent pause, litt mat og tid til foto her, før vi følger den normale stien fra toppen ned til Fladalsvatnet. Tilbake går vi gjennom dalen mens vi kan kikke opp på turen vi har bak oss.

Turen krever gode fjellsko, og form. Vi kommer til å gå i tung stenur, og vil må krysse elva uten bro, før vi kommer opp i høyden. Du kan godt bruke staver om du er komfortabel med det.

KORONA/COVID-19: På våre turer og aktiviteter kan du være trygg på at vi tar smittevern på alvor. DNT har utarbeidet en egen smitteverninstruks for aktivitet som er i tråd med myndighetenes råd om smittevern.

Deltakelse på våre turer forutsetter at du som deltaker er frisk, ikke har symptomer på luftveisinfeksjon og ikke er i karantene. Generelle smittevernsregler skal alltid overholdes. Turleder/instruktør eller aktivitetsleder har rett til å vise bort deltakere som ikke overholder dette.

Hold deg oppdatert på myndighetenes råd: Hold deg oppdatert på myndighetenes råd: https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/

Ryggtur Geithornet - Langenestinden

Ryggen mellom Geithornet og Langenestinden er en lite gått tur, selv om selve Langenestinden etterhvert er besøkt av mange. Langenestinden har en ganske høy wow faktor i det du når ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Pernille A Eriksdatter Giske
  • Espen Larsen Mikkelborg