Rangling på Borgetindane

Fellestur

Dato
6. juni kl. 10:00
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fjellsport, Tinderangling, Sunnmøre, Haram
Arrangører
DNT Sunnmøre, DNT fjellsport Sunnmøre
Turområde
Sunnmørsalpane (se kart)

Når du kjører på vestsiden av Samfjorden mot Brattvåg er det fort å la seg friste av den noe ukjente ryggen som sees på andre siden av fjorden. Ryggen byr på spennende og fin klyving med flott utsikt, og er perfekt for deg som er nybegynner på ryggturer med noen luftige partier. 

 

Vi planlegger å gjøre denne turen som en rundtur og sanke alle toppene som omkranser Ringstaddalen i Haram! 

 

Vi går fra Helland skole og følger traktorveien sørover inn i Ringstaddalen. Rett etter at vi krysser Nyfonnelva går vi av traktorveien og finner sti mot laveste punkt sør for Ringstadnakken. Fra bandet følger vi ryggen oppover mot Borgetindane. Fra 550 moh blir ryggen smalere, tidvis eksponert og stadig mer klyving må til for å komme fram.

Klyvingen er forholdsvis enkel med et par spennende punkter som med litt veiledning og riktig veivalg går veldig fint. Når vi kommer over ryggen og toppunktet på 597 moh, tar vi oss opp til Urfjellet 839 moh i lettgått terreng. Herfra er det nedover til Fannegga 720 moh, før vi må forsere storsteina ur til Storfjellet 951 moh. Vi tar med oss Keipen 916 moh og Hellandshornet 866 moh før det er noe ur og god sti tilbake til utgangspunktet. Nedtruen fra Hellandshornet gir flott utsikt mot Nordøyane.  

 

Hele turen er på ca 15 km og 1200 høydemeter, og vi kommer til å bruke hele dagen.

I tillegg skal vi gå i tett skog uten sti, på rygg og i ur, så gode og stødige sko anbefales. Ta med mat og drikke for en dag ute i fjellet og klær og utstyr etter værforholdene. 

 

Hvem passer turen for: 

Dette er en enkel med tidvis luftige og høydeeksponerte partier. Erfaring fra tur i bratt lende er en fordel.

 

Rangling på Borgetindane

Når du kjører på vestsiden av Samfjorden mot Brattvåg er det fort å la seg friste av den noe ukjente ryggen som sees på andre siden av fjorden. Ryggen byr ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Pernille A Eriksdatter Giske
  • Espen Larsen Mikkelborg