Avlyst Rognestøylstindane på langs

Fellestur

Dato
12. juni kl. 08:00
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Fottur, Tinderangling
Arrangører
DNT Sunnmøre, DNT fjellsport Sunnmøre
Turområde
Sunnmørsalpane (se kart)
Dette arrangementet har allerede startet!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. Avlyst pga. værmelding

Turen blir arrangert 12. eller 13. avhengig av været. De påmeldte må kunne begge dager.

Rognestøylstindane, en av Sunnmøres skjulte diamanter. Som et skille mellom Kvistaddalen og Rognestøyldalen ruver den taggete ryggen. Ved første øyekast kan man lure på om det er mulig å forsere disse tindene, men med gode veivalg, lokal kunnskap og litt mot kommer man seg over.

Fra parkeringsplassen er det 1200 meter stigning opp til skaret mellom Kopphornet og Nordre-Klovtind.Turen opp hit er bratt og for det meste uten sti. 

Etter litt påfyll av mat og drikke, begynner vi på den 4,5 km lange ryggtraversen. Eggen er  skarp og luftig. Det blir en god del klyving på egg og sva. Sikring med tau og en kort rappell kan være aktuelt på enkelte partier. Når vi kommer til Årsethornet kan vi si oss ferdig med ranglinga, og nyte nedturen tilbake til bilene. 

Dette er en tur som krever at deltakerne er i god form. Når vi har startet på eggen er det ingen mulighet til å forlate den før vi er i en av endene. Vi vil bruke 4 til 6 timer over eggen og turen krever fokus hele veien, spesielt over egga. Totalt tar turen rundt 10 timer.

Hvem passer turen for: 

Dette er en luftig tur med klyving og høydeeksponerte partier. Erfaring fra turer i bratt og luftig terreng er en forutsetning. 

 

Sikkerhetsutstyr:

Alle deltakere må ha med klatresele, taubrems, 60 cm slynge, to skrukarabiner og et klemknutetau.

Rognestøylstindane på langs

Turen blir arrangert 12. eller 13. avhengig av været. De påmeldte må kunne begge dager. Rognestøylstindane, en av Sunnmøres skjulte diamanter. Som et skille mellom Kvistaddalen og Rognestøyldalen ruver den ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Pernille A Eriksdatter Giske
  • Espen Larsen Mikkelborg