Padletur rundt Erkna

Fellestur

Dato
5. september kl. 10:00 - 18:00
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Padletur, Turkatalog2021, Erkna, Havgapet,
Arrangør
DNT Sunnmøre
Turområde
Sunnmørsalpane (se kart)
Dette arrangementet er over!

Oppmøte på Giskesanden på Giske kl. 1000. Padlestart kl. 1030. Turen forutsetter fint vær, så følg med på eventuelle endringer som blir varslet via e-post eller telefon.

Vi starter på Giskesanden og padler rundt Staurneset på Giske og setter kursen over mot Synes. Derfra padler vi rett ut til Erkna. Vi regner med å padle rundt Erkna og det vil bli pause på land, med besøk opp til fyret. Hjemturen blir samme veien via Synes. Turen går i åpent hav, og gir en mektig naturopplevelse i et flott område. Selv om turen kun gjennomføres i fint vær, må vi likevel være oppmerksom på at det vil være dønninger ute i havet, og at været kan endre seg underveis.

Lengde: Ca. 21 kilometer.

For å være med på turen må du minst ha grunnkurs i havkajakk. Du må videre være komfortabel med egenredninger i bølger, samt at du må være i stand til å bidra til å redde andre dersom andre skulle ha behov for bistand. Du må være komfortabel med dønninger og du må være komfortabel med lange kryssinger i åpent hav. Du må også være sikker på at du er i stand til å padle minimum 21 kilometer. Om forholdene er fine vil vi også padle innom Alnesraunen. Da blir det noen km ekstra og turen vil bli på totalt 25 km.

Påmelding til turen er obligatorisk. Når du er påmeldt, får du bekreftelse på e-post. 

Må du låne kajakk eller annet utstyr? Legg igjen info i kommentarfeltet.

Obligatorisk utstyr: Tørrdrakt eller våtdrakt. Redningsvest, mat, drikke, slepeline, en vanntett pose med tørre klær, håndduk, mobiltelefon. Sitteunderlag kan være kjekt å ha med til pausen.

Padletur rundt Erkna

Oppmøte på Giskesanden på Giske kl. 1000. Padlestart kl. 1030. Turen forutsetter fint vær, så følg med på eventuelle endringer som blir varslet via e-post eller telefon. Vi starter på ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Oskar Sunde
  • Kyrre Rørstad