Familiecamp på Reindalseter

Fellestur

Fra dato
29. juni kl. 14:00
Til dato
1. juli kl. 16:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Barn
Turtyper
Fellestur, Fottur, Sunnmøre, Dntsunnmøre, Tafjordfjella, Hyttetur, Barnasturlag
Arrangører
DNT Sunnmøre, Barnas Turlag Ålesund
Turområde
Tafjordfjella, Vestlandet (se kart)
Dette arrangementet er over!

Deilige sommerdager på Reindalseter med Barnas Turlag

Reindalseter ligger i vakre Reindalen i Tafjordfjella, og er DNT Sunnmøres storstue og eneste betjente hytte. Her er det kjekt å være for både store og små. Reindalseter disker opp med mye god mat, og det er sosialt og kjekt å være mange på tur. Selv om det er litt langt å gå for de minste barna er turen overkommelig for turvante barn fra 4 årsalderen. Når en kommer frem er det masse å gjøre, her det båter av mange slag, en kan padle kano eller ro robåt, og kanskje prøve kajakk for første gang. Vi fisker med stang/snøre og setter ut garn og håper på fiskelykke til grilling på bålpanna. Det er stor stas å få sin første fisk. Er det en fin sommerdag er det deilig å bade i fossen eller i vannet. Det blir lagt opp til varierte aktiviteter og turer på torsdagen, og vi skal gjøre masse kjekt i lag fra tidlig til sent. Fra en tidligere tur svarer en 7 åring dette på spørsmålet "Ka e fint med å være på Reindalseter da?": "At vi får sove et anna sted enn hjemme, at vi får god mat, leike med mange onga, få sin første fisk, får merke i turpasset, spille spill, bade i fossen..."

 

Fakta om turen:

Turen passer for barnefamilier. For barn tar det ca. 3-4 timer å gå fra Zakariasdammen til Reindalseter. Men for de minste barna anbefaler vi at dere starter tidlig på dagen og tar dere tid på vei innover. Det er mye å utforske, store maurtuer, klatresteiner eller trær en kan klatre i, kanskje noen vil prøve fiskelykken ved Sildevatnet før den siste bratta, det er ihvertfall mye å se og gjøre på veien inn. Turen har korte, men bratte stigninger opp til Reindalen. Mellom stigningene er det lett terreng. Utstyr som kreves er kun vanlige uteklær, men husk det kan være kaldt i fjellet selv på sommeren.

 

Overnatting

Vi blir plassert på familierom, og kan du velge å ta med sovepose/lakenpose + putetrekk eller bestille oppredde senger (mot et tillegg i prisen, skriv i kommentarfeltet om dere ønsker dette).

 

Prisen inkluderer overnatting, frokost, middag og niste på Reindalseter.

 

Det blir avmarsj fra parkeringa på Zakariasvatnet kl. 14.00 for de som vil gå med turleder. Da venter en god middag ved ankomst.

 

Familiecamp på Reindalseter

Deilige sommerdager på Reindalseter med Barnas Turlag Reindalseter ligger i vakre Reindalen i Tafjordfjella, og er DNT Sunnmøres storstue og eneste betjente hytte. Her er det kjekt å være for både ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Monica Alnes
  • Ikraan Biixi