NF grunnkurs skred alpint i Ørsta/Volda

Voksne, Ungdom, Fjellsportinteresserte
Kurs, Skredkurs,
DNT Sunnmøre, DNT fjellsport Sunnmøre
Sunnmørsalpane, Vestlandet (se kart)
Dette arrangementet er over!

Beskrivelse av kurset

NF Grunnkurs skred Alpint er en del av NFs skredstige. Du kan lese mer om kurset her.

Formålet med kurset er å oppnå en grunnleggende forståelse av snøskred, vurdering av terreng, andre forhold som påvirker skredfaren og betydningen av den menneskelige faktor. Kurset fokuserer på tursituasjonen slik at turplanlegging, veivalg og risikoreduserende atferd i forhold til skredvarsling blir en naturlig del av kurset. Kurset gir en innføring i kameratredning ved snøskred.

Målgruppe

Dette kurset er relevant for deg som forholder deg til terreng der snøskred kan forekomme, hovedsakelig i forbindelse med toppturer på ski. Deltakerne skal stille med randonee-, telemark- eller splitboardutstyr. Deltakerne skal ha grunnferdigheter i vinterfriluftsliv når det gjelder bruk av ski, bekledning, mat og drikke og orientering om vinteren.

Sted: Kurset har oppmøte på avtalt sted fra dag til dag(lørdag, søndag og mandag) etter vær og føre. Vi vil i utgangspunktet holde kurset i Ørsta og Volda, og på vestsiden av Hjørundfjorden. Det kan være aktuelt med en digital samling i forkant.

Utstyr

Alle deltakere stiller med personlig utstyr, vinterbekledning, ski, feller, sekk, spade, søkestang, sender/mottaker (ASSS-prinsippet), grunnleggende førstehjelpsutstyr, liggeunderlag. (spade, søkestang og sender/mottaker kan evt. lånes av DNT Sunnmøre. Gi beskjed i kommentarfeltet ved påmelding). Kart over området Hjørundfjorden vest og kompass (fordel med klinometer).

Ta også med blyant og papir.

Overnatting og mat

Deltakerne må ordne eventuell overnatting og mat selv.

Kurslitteratur

Lundberg Nes. C. Skikompis. Fri Flyt  2018.(Selges hos DNT Sunnmøre til kr. 375,-)

DNT Sunnmøre har kurstilbud på Skikompis, Silva Expedition S kompass og kartet Hjørundfjord på kr. 1100,- til sammen. Gi beskjed ved påmelding om dette ønskes kjøpt.

Trenger du ny spade? Vi selger toppspaden Voile Telepro.Pris kr. 720/799 medlem/ikke medlem. Vi har også Telepro Mini med T-håndtak. Pris kr. 540/599

NF grunnkurs skred alpint i Ørsta/Volda

Ønsker du å lære mer om hvordan du kan gjøre gode vurderinger i forhold til skred? Da er dette kurset for deg. Beskrivelse av kurset NF Grunnkurs skred Alpint er ...

Kontaktinformasjon:

Turledere: