Videregående skredkurs i Stordal

Kurs, Skredkurs, Sunnmørsalpene, Sunnmøre, Skred, Videregående
DNT Sunnmøre, DNT fjellsport Sunnmøre
Sunnmørsalpane (se kart)

Kurset baserer seg på læringsmålene som NF(Norsk Fjellsportforum) har satt for videregående skredkurs.
Det blir litt mindre grad av instruksjon enn grunnkursene og forutsetter en aktiv deltagelse.

Målgruppe

Kurset anbefales for de som ønsker å lære mer om skredfaget, de som vil forberede seg til Metodekurs Skred, de som vil gå på tur med likesinnede eller for de som ønsker å repetere kunnskaper som langt på vei er ferskvare.

Etter endt kurs skal deltakerne:
1. Forstå terrengets betydning for snøskred og anvende dette ved ferdsel.
2. Kunne gjennomføre og vurdere kameratredning.
3. Kunne finne og bruke informasjon om skredfare og snøforhold.
4. Ha forståelse for ulike typer snø og skred.
5. Kunne anvende relevant utstyr i vinterfjellet.
6. Forstå egen rolle og hvordan mennesker påvirker hverandre i en gruppe.
7. Kjenne til norske friluftslivstradisjoner.

Kurset starter kl. 09.00 fredag 10. mars.

Utstyr:

Alle deltakere stiller med personlig utstyr, Randonee, telemark eller splitboard, vinterbekledning, ski, feller, sekk, spade, søkestang, sender/mottaker (ASSS-prinsippet), grunnleggende førstehjelpsutstyr, liggeunderlag.

Kart over området, og kompass (fordel med klinometer). Ta også med blyant og papir.

Overnatting og mat

Vi bor på dobbeltrom på Blåtind botique hotel. Frokost og middag er inkludert. Blåtind ligger ideelt til for kurs, og har høy standard. Tillegg for enkeltrom er kr. 500. pr. natt, og gjøres opp direkte med Blåtind. Gi beskjed om enekltrom i kommentarfeltet ved påmelding.

Kurslitteratur

Lundberg Nes. C. Skikompis. Fri Flyt  2018.(Selges hos DNT Sunnmøre til kr. 375,-)

DNT Sunnmøre har kurstilbud på Skikompis, Silva Expedition S kompass og kartet Hjørundfjorden på kr. 1100,- til sammen. Gi beskjed ved påmelding om dette ønskes kjøpt.

Trenger du ny spade? Vi selger toppspaden Voile Telepro.Pris kr. 720/799 medlem/ikke medlem. Vi har også Telepro Mini med T-håndtak. Pris kr. 540/599

Videregående skredkurs i Stordal

Videregående kurs skred forutsetter at deltakerne har gått på grunnkurs skred tidligere, eller har tilsvarende grunnferdigheter fra folkehøyskoler ol. Kurset baserer seg på læringsmålene som NF(Norsk Fjellsportforum) har satt for videregående ...

Kontaktinformasjon:

Turleder: