Sommertur til Patchellhytta (fra 7 år)

Fellestur

Fra dato
5. august kl. 12:00
Til dato
7. august kl. 16:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Barn
Turtyper
Fellestur, Fottur, Turkatalog2022_Familietur, Barnevennlighyttetur, Fjellutsikt, Familietur
Arrangører
DNT Sunnmøre, Barnas Turlag Ålesund
Turområde
Sunnmørsalpane (se kart)

I sommerferien samler vi de litt større barna på DNT Sunnmøres toppturhytte - Patchellhytta. Vi møtes fredag kl. 12.00 ved parkeringen på Liasætra. Derfra går turen i et fantastisk terreng innover Habostaddalen. Turen inn til hytta er 7 km, og i rolig gå-tempo tar turen ca 3 timer. Men det er uten pauser, og pauser skal vi ihvertfall ha på denne idylliske turen inn til hytta. 

 

Lørdagen går vi tur i nærområdet til hytta. Vi sikter ikke mot de kjente toppene, men mulighetene er mange. Hva med fisking og bading for friskuser i Isavatnet som ligger der under Slogen, en tur opp til skaret mot frodige Brunstaddalen, eller kanskje går vi mot Slogen og stopper ved fortoppen ca 1150 moh hvor Norangsfjorden brer seg fram langt der nede.

 

Søndagen går turen tilbake til start etter en deilig frokost og rydding/vasking av hytta. vi skal være tilbake på parkeringsplassen kl. 16.00.

 

Oppmøte

Fra Stranda følger du riksveien mot Hellesylt. Etter ca. 4 km tar du av mot vest til Engeset, og kjører så på bomvei videre opp Habostaddalen til Liasætra.

 

Overnatting

Overnatting i seng eller madrass på gulvet. Ta med lakenpose, sovepose eller sengetøy.

 

Mat

Mat til frokost, niste og kvelds taes med av hver enkelt eller kjøpes fra proviantlageret på hytta. Vi satser på felles middager, og kostnader for det vi bruker fra proviantlageret fordeles på gruppen, og betales ved avreise. 

 

Sommertur til Patchellhytta (fra 7 år)

I sommerferien samler vi de litt større barna på DNT Sunnmøres toppturhytte - Patchellhytta. Vi møtes fredag kl. 12.00 ved parkeringen på Liasætra. Derfra går turen i et fantastisk terreng ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Monica Alnes
  • Antonina Kolodziejczyk