Vintertelting for nybegynnere

Fellestur

Fra dato
5. februar kl. 15:00
Til dato
6. februar
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Barn, Ungdom, Seniorer, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Skitur, Telttur
Arrangører
DNT Sunnmøre, DNT Sunnmøre. Turgruppa

Har du lyst til å prøve å overnatte i telt vinterstid men vet ikke helt hvordan? Vi inviterer til tur for deg som ikke har overnattet ute vinterstid før, og som har lyst til å prøve det ut med veiledning fra erfarne turledere. Turen går til Jutevatnet på Ørskogfjellet, et populært turmål hele året. Det ligger ca 5 km fra parkeringsplass ved E39 i lettgått terreng med tråkket spor helt inn. Ca 200 høydemeter stigning fra parkeringsplassen.

Ved vatnet står det et bygg der den ene siden er en gapahuk og den andre siden er en nødbu med fyringsmuligheter. Her spiser vi måltidene og har det sosialt. Nødbua kan også brukes om noen synes det blir for kaldt i teltet i løpet av natten.

DNT Sunnmøre har noen telt til utlån. Gi beskjed ved påmelding. Husk god sovepose(to sommerposer går bra) og gjerne to liggeunderlag.

Mat: Deltakerne tar med all mat selv, frysetørket som f.eks. Real turmat er et godt alternativ. Snacks og evt annen drikke enn vann tas også med av hver enkelt. Vi tiner snø til drikkevann.

Ski: Langrennski er tilstrekkelig på denne turen.

Bekledning: Ull innerst, så lag på lag og vindtett ytterst. Husk vindtette votter. Ta med ekstra ullundertøy. Selv om det ikke kjennes slik ut, så blir man svett, og legger man seg i fuktige klær, blir natten kald. Tynne hansker er ypperlig å bruke når man skal sette opp teltet.

Se pakkeliste for vinterturer, der dere får et pekepinn på hva man bør ha med seg. Dere trenger ikke alt. Lurer dere på noe, så ta kontakt. Vi skal ikke gå i skredfarlig terreng.

Turlederne tar med utstyr til å varme vann, men har du eget så ta gjerne med det.

Oppmøte kl. 15.00 lørdag 8. januar på den store parkeringsplasssen sør for veien opp til skitrekket.

Pakkeliste for vinterturen

Obs: Deltakerne må ligge i telt i egen kohort, og vi må holde meteren til de øvrie deltakerne hele turen. Dette lar seg løse.

Mangler du utstyr? Ta kontakt med Skattkammeret/Kirkens Bymisjon i Ålesund.

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Anne Synnøve Korsvik
  • Rigmor Nekstad