Langruter i Tafjordfjella

Tafjordfjella har mange fine og korte ruter som er hyppig besøkt av fjellvandrere. Vi skal derimot gå de lange og lite brukte rutene, der vi får se en annen del av fjellet enn det de fleste får oppleve. Turen begynner på høyfjellet, 1000 meter over havet mellom turistbussene på Geirangerfjellet. Derifra begynner vi den lange vandringen.

Dag 1: Geirangerfjellet-Kaldhusseter 20-25.km

Etter ca. en kilometer forsvinner den siste bobilen ut av syne, og vi nyter fjellet og stillheten ved Kolbeinsvatnet. Vi går nå på en av Tafjordfjellas få flate stier forbi Kolbeinsvatnet og Viavatna. Dagsformen og forholdene avgjør om vi tar turen ned Storkaldhusdalen, eller forbi Fargerbotnvatnet til Kaldhusseter. Vi disponerer den store utleiehytta på Kaldhusseter, og her får vi spist, dusjet og slappet av.  

Dag 2: Kaldhusseter-Reindalseter ca. 12,5 km.

Etter frokost starter vi på turens "hviledag". Turen begynner i slak stigning opp mot det flotte utsiktspunktet Flyene. Zakariasdammen avlegges et besøk, før vi tar fatt på turen langs Zakariasvatnet og opp til Reindalseter. Her får vi servert 3- retters middag, og lader opp til neste dag.

Dag 3: Reindalseter-Vakkerstøylen ca. 21 km.

Dette er den høyeste ruta til DNT Sunnmøre, og går helt opp i 1700 meters høyde. Vi starter i den frodige Reindalen, og i Øvre Reindalen kommer vi gradevis høyere inntil det kun er snø og stein over Storløypet. Trolig vil det være en del snø igjen som sparer beina på nedturen til Grøndalen. Fra Grøndalen går vi på god sti til Vakkerstøylen.

Dag 4: Vakkerstøylen-Øvstestølen ca. 25.km

Siste dag går fra Vakkerstøylen til Øvstestølen i Valldal, og er ca. 25 km. Turen går opp Litlhånådalen, over Hånådalsreset og ned Litlelangedalen. Hele turen går i slake fjelldaler, og bortsett fra bakkene opp og ned til Hånådalsreset er det lettgått hele veien. Turen blir ikke lenger merket av DNT Sunnmøre, men er en flott sti likevel.

 

Kvalifikasjoner: Det blir lange turer, og lange dager. De lengste dagsetappene blir opp mot 12 timer. Deltakerne må være helt sikre på at de klarer distansene over flere dager.

Utstyr: Vi satser på lett sekk, så vi stripper pakningen til kun det nødvendigste.

Lett regntøy og bukse, Tynn vindjakke og turbukse, Ullundertøy/superundertøy og skift. Sokkeskift, tynn varmejakke/genser, hansker og lue(buff). Lett shorts. Lakenpose, tannbørste og tannkrem, lett håndkle. Kart og kompass, solkrem og solbriller, Sitteunderlag. Skift pakkes i vanntett pose. Vann finner vi omtrent over alt, så stor flaske/drikkesekk trengs ikke.

På grunn av mye snø og stein skal fjellskoa gå over ankelkulen, og gamasjer anbefales på deler av turen.

Transport: Vi organiserer det slik at vi setter nok biler (2-3 stk.) på Øvstestølen 14. juli, og noen andre kjører til Linge. Vi tar minibuss fra Eidsdal til turens start på fjellet. Dersom noen vil møte rett ved startpunkt er det i orden. Hvis noen kommer fra østlandet går det buss fra Eidsdal til Geiranger på returen. Fra Geiranger kan man ta taxi eller haike opp på fjellet.

 

Prisen inkluderer minibuss fra Eidsdal til turens start, og overnatting og alle måltid på hyttene.

Langruter i Tafjordfjella

Tafjordfjella har mange fine og korte ruter som er hyppig besøkt av fjellvandrere. Vi skal derimot gå de lange og lite brukte rutene, der vi får se en annen del ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Frode Sætre
  • Irma Håvoll Sætre