Dronningtur til Tafjordfjella og Skageflå

Fellestur

Fra dato
1. august kl. 12:00
Til dato
5. august kl. 10:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Turkatalog2022_Hyttetilhytte, Turkatalog2022_Seniortur, Dronningtur, Hyttetur,
Arrangører
DNT Sunnmøre, DNT Sunnmøre. Turgruppa
Turområde
Tafjordfjella, Vestlandet (se kart)

Velkommen til Tafjordfjella og Sunnmøre! Dette er en særs vakker og variert tur. Her får deltakerne oppleve det varierte landskapet fra slake fjell i Tafjordfjella, til det dramatiske fjordlandskapet mot Geirangerfjorden.

 

Vi starter på Grotli(900 moh) og går til Danskehytta(1450 moh), en etappe på 12 km på god sti i steinete landskap. Danskehytta blei gitt som gave fra de danske medlemmene til DNT ved 125-årsjubileet i 1993. Neste etappe går fra det golde høyfjellet til frodige Kaldhusseter, en nyoppusset hytte med gode fasiliteter. Dette er en tur på 11 km fra 1450 til 600 moh i fortsatt steinete landskap med et par bratte kneiker. Neste dag går turen videre til Herdalseter langs små fiskevann under den dramatiske Heregga. Vi skal opp i 1044 meters høyde og så en bratt kneik ned til idylliske Herdalssetra på ca 500 moh. Etappen er på 8,3 km. På Herdalsseter er der både kyr og geiter, samt en liten kafe og utsalg med lokal mat/produkter. Her blir vi hentet i buss og fraktet til Petrines Gjestgiveri i Norddal for middag og overnatting. 

Etter en god frokost tar vi buss til Geiranger, hvor vi går ombord i sightseeingbåten som tar oss forbi Skagen. Så skal vi opp ca 250 høydemeter i frodig skog til gården Skageflå. Turleder er godt kjent med den lokale historien, og vil fortelle om livet på gården den tida den var bebodd. 

Denne turkombinasjonen ble første gang arrangert i 2016, til ære for Kongeparets 25 års-jubileum som monarker. Turen har vært fulltegnet hvert år siden.

Du får oppleve et stykke Norge som er av de aller vakreste.

 

Dag 1. Buss eller bil til Grotli. Vandring til Danskehytta

Turen starter fra Grotli Høyfjellshotell kl. 12.00 og vi har ca 6 timer foran oss til Danskehytta. Der fordeler vi oppgaver og lager felles middag med proviant fra lageret. Turledere forteller om hytta og hvorfor den ligger der den ligger. I området er det funnet store fangstanlegg fra steinalderen, så denne kvelden kan bli innholdsrik.

Dag 2. Danskehytta-Kaldhusseter               

Denne dagen skal vi bevege oss fra det karrige høyfjellet ned i et mer frodig landskap og ende opp på Kaldhusseter. Hytta er nylig pusset opp og her kan en ta en etterlengtet dusj, få servert et godt måltid og bare nyte omgivelsene. Den eldste delen av hytta er våningshuset fra den gamle gården Storvik som lå på andre sida av Kaldhusvatnet, og inneholder en del gamle gjenstander som kan fortelle historien om livet i Kaldhusdalen i tidligere tider..

Turen tar ca.6 timer.

Dag 3. Kaldhusseter-Herdalen

Etter en god frokost legger vi ut på turen over til den vakre Herdalen hvor det enda er seterdrift. Her vil kunne se mange små sel som ble brukt når setra var i full drift. Området er omkranset av høye fjell og stedet ligg som ei grønn perle blant disse. Turen er på ca 8 km, og det er vanlig å bruke 5-6 timer.

På Herdalsseter blir vi hentet med buss og kjørt til Norddal, hvor vi skal overnatte på koselige Petrines Gjestgiveri.

Dag 4. Skageflå

Vi står tidlig opp i dag og får en deilig frokost, før vi blir kjørt i buss til Geiranger hvor vi tar båt ut til Skageflå. Vi skal nå opp 250 stupbratte meter til selve gården, men på de utsatte partia er det hogd ut trappetrinn og det er rekkverk. Turen opp tar ca. 1 time.

Kong Harald og Dronning Sonja feiret sitt sølvbryllup her i 1993 sammen med gjester fra de andre kongehusa i Europa, og i 2006 avduket Dronningen en plakett som markering av verdsarvstatusen til Geirangerfjorden.

Vi nyter medbrakt lunsj før vi begir oss videre på turen til Homlong. Her vandrer vi på god sti godt innenfor kanten av stupet og turen tar ca. 2-3 timer. Alternativt kan vi gå ned igjen til fjorden og ta båten tilbake til Geiranger.

I Geiranger blir vi hentet av buss, og kjører vi videre til Billingen seterpensjonat for middag og ei god natts søvn.

 

Pris inkluderer alle måltider på hyttene, og middag, frokost og niste på hotell. 

 

Utstyr

Se DNTs pakkeliste for sommerturer her. Ta med lakenpose og ekstra putetrekk til bruk på hyttene.

Vær obs på at turen går i et høyfjellsområde hvor været kan skifte fort og det kan være lave temperaturer også på sommeren. Solide fjellsko anbefales fremfor joggesko..

På grunn av situasjonen med korona er antall deltakere på denne turen begrenset.

 

KORONA/COVID-19: På våre turer og aktiviteter kan du være trygg på at vi tar smittevern på alvor. DNT har utarbeidet en egen smitteverninstruks for aktivitet som er i tråd med myndighetenes råd om smittevern.

Deltakelse på våre turer forutsetter at du som deltaker er frisk, ikke har symptomer på luftveisinfeksjon og ikke er i karantene. Generelle smittevernsregler skal alltid overholdes. Turleder/instruktør eller aktivitetsleder har rett til å vise bort deltakere som ikke overholder dette.

Hold deg oppdatert på myndighetenes råd: Hold deg oppdatert på myndighetenes råd: https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/

 

Dronningtur til Tafjordfjella og Skageflå

Velkommen til Tafjordfjella og Sunnmøre! Dette er en særs vakker og variert tur. Her får deltakerne oppleve det varierte landskapet fra slake fjell i Tafjordfjella, til det dramatiske fjordlandskapet mot ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Linda Flem
  • Terje Drege Rusten
  • Tove Gjerde