Avlyst Pinakkelområdet i Molladalen

Fellestur

Dato
19. juni kl. 09:00
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Klatretur, Aktivitet Klatring, Tinderangling, Turkatalog2022_Klatretur, Turkatalog2022_Topptur
Arrangører
DNT Sunnmøre, DNT fjellsport Sunnmøre
Turområde
Sunnmørsalpane (se kart)
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. Værmelding

Over pinakkelområdet til Jønshornet (1419 moh.)

Molladalen et eldorado for klatrere med tindenåler og spisse topper på alle kanter. Den som ikke trekker pusten i det de skjulte perlene dukker opp som en dårlig vedlikeholdt tanngard i det du kommer ut av skogen bør kanskje sjekke synet. Eller være en av de som mener stein er stein, sånn uansett.

Til denne turen har vi gått opp ei rute til Jønshornet som slettes ikke er enkleste veien.
Når en skuer mot pinakkelområdet fra teltplassen tenker en kanskje det er umulig å følge ryggen helt fra Nyfjellet, og til Jønshornrenna der Molladalsgubben står å skuer utover sitt eventyrrike. Men vi fant en "vei" og kom oss gjennom, så da prøver vi denne en gang til. Turen starter på den mekede stien fra Melbøsætra og opp forbi kjettingpartiet der vi tar hardt til venstre og følger ryggen opp til Nyfjellet. Før vi tar på sele og tau og følger den taggete ryggen videre helt fram til Jønshornet. Retur går ned Jønshornrenna til storevannet og retur på "normalveien"

Dette er en luftig og krevende tur med flere utsatte og eksponerte klyvepartier, så høydeskrekk er ingen fordel. Det vil bli sikret med tau på utsatte partier. Detakere må være kjent med tausikring og ha med utstyr:
Sittesele, hjelm, kortslynge og skrukarabin.

Hvem passer turen for: 
Turen passer for fjellsportintereserte som har grunnleggende erfaring med tausikring og er vant til å gå i bratt og luftig terreng.

Turen går med 6 deltakere og 2 turledere. 
 

Pinakkelområdet i Molladalen

Over pinakkelområdet til Jønshornet (1419 moh.) Molladalen et eldorado for klatrere med tindenåler og spisse topper på alle kanter. Den som ikke trekker pusten i det de skjulte perlene dukker opp som ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Ola Ose Pedersen
  • Marcin Krzeptowski