Føremelding for Tafjordfjella

Sikringsbua på Danskehytta 2. januar.
Sikringsbua på Danskehytta 2. januar. Foto: Martin Hauge-Nilsen

Her finner du informasjon om forholdene inn til hyttene i Tafjordfjella og Sunnmørsalpane per 4. januar.

Det er generelt lite snø i Tafjordfjella, men fullt mulig å gå på ski inn til hyttene.

Pyttbua og Vakkerstøylen: Veien til Kabben er brøyta pga tømmertransport, men likevel stengt for biltrafikk, parkering på Brøste. Lite snø innover til Pyttbua, og åpne elver. Man må finne egen vei der det er mulig.

Veltdalen: Skiføre fra Pyttbua.

Danskehytta: Skiføre fra Grotli og Hamsevika.

Reindalseter og Jakobselet: Fint å gå, ta gjerne med brodder og truger. Ikke så mye snø.

Kaldhusseter: Piggdekk og firhjulstrekk er å anbefale, ha gjerne med kjettinger for sikkerhets skyld. Fint å gå innover Storkaldhusdalen og sannsynligvis skiføre til Danskehytta. Se gjerne webkamera på Kaldhusseter.

Tjønnebu: Flotte forhold! Du må muligens bære ski opp til Steinstøylen, men derifra er det skiføre. Først hardt, så mjukere når du kommer litt høyere.

Velleseter: Veien opp til hytta er snøfri. De som ser etter pudder kan etter sigende finne det i høyden i dette området og over mot Patchellhytta. Sjekk varsom.no før turen.

Patchellhytta: Lite snø, men skiføre.

Tyssenaustet: Isete oppover berga og innover dalen. Så over på snø.  Gode brodder anbefales, og kanskje også truger når det blir mildere.

Runde: Fint å gå, men brodder er en fordel.

Seng bestilles på www.ut.no.


Har du vært på tur og kan gi oss oppdatert informasjon eller vil dele bilder? Send oss på dnt.sunnmore@dnt.no - vi setter stor pris på alle oppdateringer, og det kan være til god hjelp for andre fjellvandrere!

Skrevet av Tone Drabløs 15. desember 2020