Dronningturen 2019

Foto: Linda Flem

ÅST har i flere år hatt et samarbeid med ukebladet Hjemmet om en tur i Dronning Sonjas fotspor i Tafjordfjella, spesielt for Hjemmets lesere. Turen har vært fulltegnet hver gang, og vi har fått introdusert Tafjordfjella for mange fra andre deler av landet.

Turen startet på Grotli i strålende vær, og det er fin vandring over lyngheiene i første delen av strekket inn til Danskehytta. Når man nærmer seg Fremste Vikvatn blir det litt mer høyfjellspreg over landskapet, og det er mye stein og ur. Det satte ingen stopper for det gode humøret i gruppa, som ankom Danskehytta i samla tropp litt utpå ettermiddagen. Det var varmt, og det blei tid til litt bading før middag.

Neste dag gikk turen videre til Kaldhusseter hvor turleder Lindas mann Sveinung ventet med både leskende drikke og tre retters middag. Det blei satt stor pris på, og det var tydelig at i denne gruppa var det mange sosiale deltakere. 

Etter ei god natts søvn på Kaldhusseter gikk turen videre over Nørdre Herdalen til Herdlseter. Tåka hang om toppene, men heldigvis seig den ikke lenger ned. I Nørdre Herdalen er det flere fine fiskevann, og fine moltemyrer. Vel nede på setra blei det kaffe og sveler på kafeen, og noen så også sitt snitt til å handle litt i butikken.

Ferden gikk videre med buss til Norddal, for overnatting på sjarmerende Petrines Gjestgiveri. Det er et lokalt eid og drevet lite overnattingssted og restaurant, hvor man alltid blir godt mottatt. Også her ble vi traktert på beste vis, og fikk også prøvesmaking av lokalt brygg.

Siste etappe på turen gikk først med båt på Geirangerfjorden, så videre opp til Skageflå. Stien opp er mildt sagt bratt, og man kan undres på hva de tenkte på, de som bosatte seg her. Vel oppe var det tid for niste, og ikke minst - høytidelig avsynging av Å Vestland, Vestland. Man blir jo nasjonalromantisk på en slik plass, spesielt når været er godt.

Tilbaketuren gikk på sti høyt over fjorden, en eksotisk opplevelse for de som ikke har gått på slike stier før. Turen blei avsluttet med buss til Billingen og (enda en) bedre middag og ei god natts søvn på Billingen Seterpensjonat.

Skrevet av Tone Drabløs 15. august 2019