Turledersamling på Patchellhytta

Foto: Elisabeth Hovland

Med ujevne mellomrom samles turlederne i ÅST for erfaringsutveksling, sosialt samvær og fine turer. Sist helg var Patcehllhytta åsted for samlingen, der også turledere fra turlagene på Sunnmøre var invitert med.

Denne helgen inviterte ÅST Patchell Fjellsport turledere i foreningen og de omliggende turlaga til en LAT helg på Patchell hytten. LAT står for Lufting Av Turledere, noe som var formålet med helgen, i tillegg til sosial samvær, erfaringsutveksling og god mat.

Fredagskvelden ble brukt til å bli bedre kjent og planlegge tur til neste dag. Lørdagsmorgen våknet vi til knallvær og etter en god frokost var det ut på tur! For noen stod tur i nærområdet, bading og kaffe på programmet. En gruppe ønsket å trene på bre og kameratredning og noen prøvde seg på snøforholda opp vestegga på Store Smørskredtind. Både Store Brekketind, Sandgrovhornet, Bolten og Geithornet ble besteget denne dagen.

Til lørdagskvelden hadde deltakerne fått i oppgave å ta med en rett til felles tapas og her fikk kreativiteten blomstre fritt og det var en ganske imponerende buffet vi vi forsyne oss av. Mett og fornøyd steg stemningen under kveldens quiz før vi gikk til ro, før kl 23 selvfølgelig!

Søndagen ble det lang frokost før pakking og utvask. For noen ble det en tur oppom Slogen, mens resten ruslet hjemover fornøyd etter en trivelig helg sammen med andre likesinnede og et par nye bekjentskaper i sekken.

Hilsen Elisabeth Hovland

Skrevet av Tone Drabløs 2. oktober 2019