En hilsen fra ÅST

Foto: Martin Hauge-Nilsen

For en uvirkelig vår dette er!

Det er på denne tida vi skulle ha kommunisert tett med ivrige turledere og spente deltakere på påsketuren i Tafjordfjella. Vi skulle ha snakket med alle hyttekomiteene om forberedelser på hyttene, og hatt tusen telefoner med spørsmål om skiforhold i Sunnmørsalpene og Tafjordfjella, om kvisting og hvilken type ski vi anbefaler, om det er igjen pannekakemiks på Vakkerstøylen og om vi er sikre på at beholdningen av bacalao på Danskehytta virkelig holder ut påska.

Istedenfor er det stille. Ingen e-poster, ingen telefoner, ingen kommer innom kontoret og utstyrslageret vårt ligger og samler støv. Fra 1. april vil administrasjonen være delvis permittert. Kontoret og turbutikken i Ålesund vil ikke være åpen hver dag, men lurer du på noe er det bare å ta kontakt, du vil få svar.

Alle våre kjære frivillige bidragsytere sitter hjemme. Alle dugnader er lagt på vent og fram til 1. mai er alle turer og aktiviteter avlyst. Myndighetene oppmuntrer til nærturer, og vi skal gjøre vårt beste for å følge opp dette med tips til turer og aktiviteter man kan gjøre uten å dra langt til fjells. Det er jo heldigvis mye man kan gjøre, og situasjonen vi er i kan føre til at mange skjulte, nære perler blir oppdaget.

Vi håper du bruker denne tiden til å ta vare på deg selv, familien og venner slik myndighetene anbefaler. Det er kanskje en nyttig øvelse i å være mer "der vi er" både i tid og sted, ved å nyte de gode stundene vi har her og no, og ikke tenke frem mot opplevelser som ligger foran oss, et annet sted. Trenger du tips til opplevelser nær deg, så ligger det mange turforslag på ut.no, og synes du det mangler turer, så er det åpent for at man kan registrere seg som bruker og legge inn turer selv.

Det er tunge tider. Når aktiviteten ligger nede er inntektene borte. Da er du og ditt medlemskap viktigere enn ellers. Vi håper at du vil fortsette å være medlem, og om du ikke er det, at du melder deg inn. ÅST har bestått gjennom tunge tider før, og det skal vi gjøre også denne gangen. Men uten medlemmer er vi ikke noe, så kom deg ut! Og meld deg inn! Støtt arbeidet vårt for å gjøre naturen tilgjengelig flest mulig, og har du lyst til å bidra står døren åpen hos oss!

Men hverdagen vil komme tilbake! Det kommer ei tid etter dette, og da skal de aller fleste gå på jobb hver dag, skolebarna skal på skolen og samfunnet skal fungere igjen. Da håper vi at du vil tenke lokalt og støtte opp om det som finnes i nærområdet. Hyttene våre tilhører også alle medlemmene, og ikke noe gleder oss mer enn at de blir brukt! Meld deg på turene og kursene vi arrangerer så snart myndighetene letter på restrisjonene. Vi kan garantere at da blir det mange kjekke turer med glade og inspirerte turledere, til hytter som er skinnende reine og klare for gjester, på stier som er nymerket med tydelige, røde T´er.

Foto: Gunnar Hansson Haddal

Skrevet av Tone Drabløs 31. mars 2020