Padle med DNT Sunnmøre!

Foto: Martin Hauge-Nilsen

Tradisjonelt er det fjellet som har vært DNTs arena, men friluftslivet kan utøves overalt, og i mange år har DNT Sunnmøre tilbudt grunnkurs havkajakk. No satser vi enda mer på kysten som arena for friluftslivet.

Et av satsingsområdene til DNT Sunnmøre er padling. Vi har i mange år tilbudt padlekurs og -turer, og har den siste tida også satset på utdanning av egne instruktører. I år har vi hatt tre grunnkurs havkajakk, to alene og et i samarbeid med Skattkammeret. Til sammen 22 personer deltok på kursene.


Den viktigste lærdommen på et padlekurs er hvordan man skal være trygg i kajakken, og hvordan man kan redde seg selv og andre om uhellet skulle være ute. Etter kurs får man et såkalt våttkort med tilhørende oblat fra Norsk Padleforbund, og dette kreves ofte for å få leid en kajakk.


DNT Sunnmøre har 10 kajakker med, årer, redningsvest og spruttrekk i utstyrslageret vårt. Disse kan leies av medlemmer for en symbolsk sum. I tillegg har vi sikkerhetsutstyr som tauline, åreposer og pumper.


I fjor hadde vi tilbud om padleturer omtrent annenhver uke i sommerhalvåret, med varierende deltakelse. Så langt i år har fokuset vært på kurs, men fremover vil det dukke opp flere turer i programmet vårt. Denne uka hadde vi tur fra Kjeldsund, der 8 padlere deltok. Tidligere i år har vi hatt to reine redningsøkter og en padletur på Eiksund. Vi har sett at det er padlere med ulik erfaring som deltar på turene, og alle er like velkommen! Om ønskelig avslutter vi gjerne turene med en liten økt med redning, noe som alltid er nyttig å øve på.


Følg med på nett- og facebooksiden vår – her blir nye turer annonsert. Velkommen!

Skrevet av Tone Drabløs 16. juli 2020