Vi satser på padling!

Padletur til Flåvær i august 2020.
Padletur til Flåvær i august 2020. Foto: Sindre Slettestøl

DNT Sunnmøre har inngått avtale med Ålesund kommune om leie av et naust i Nørvasundet. Det er under gjenoppbygging og vil stå ferdig i løpet av sommeren. 

Naustet var opprinnelig bygd i 1907, men i nokså dårlig forfatning. Vi fikk derfor tillatelse til å rive og bygge opp igjen tilsvarende bygning. Vi har fått på plass en ivrig og dyktig komité som har gjort en del arbeid, men selve byggingen er det Byggmester Ronny Tennfjord som har stått for, og tegningene har Slyngstad Aamlid arkitekter utarbeidet. Komitéen arbeider no med behandling av gulvet, og så snart det er ferdig, og innredning på plass, vil naustet bli tatt i bruk. Med en slik sentral plassering i Ålesund, vil utleiekajakkene bli lettere tilgjengelig for alle.

Planen er å ha turer fra naustet hver torsdag. Dette blir lavterskel turer i relativt beskyttet farvann, og man må ikke ha våttkort eller padlet mye for å delta. I tillegg kommer turer i nærområdet til Ålesund med andre startsteder, turer i den fantastiske skjærgården på Søre Sunnmøre og inne i fjordene. Mange turer er allerede klare for påmelding her

Vi satser også på kurs innen padlling. Vi har allerede hatt et Grunnkurs Hav, og et nytt vil bli satt opp i slutten av måneden.

"Offisiell" åpning av naustet vil skje den 28. august, og vi vil ha aktiviteter hver dag i åpninsuka til lørdag 4. september. Se nettsiden vår når det nærmer seg for mer informasjon.

Utstyrsbasen vår består av 10 kajakker for voksne/ungdommer i ulike størrelser, 2 barnekajakker og 1 sit on top-kajakk med tilhørende utstyr som redningsvester, spruttrekk, pumper og åreposer, samt 3 kanoer. Dette leies ut til medlemmer for kr. 100/dag og kr. 500/uke.

Skrevet av Tone Drabløs 16. juni 2021