Mange var med på Kom deg ut-dagen!

Foto: Tone Drabløs

Kom deg ut-dagen blei ein fin seinsommerdag, med mange glade deltakere både ved Mausavatnet, Røfsdalsetra i Syvde, Røsok på Harøya og Kaldhusseter i Tafjord.

Tilsammen ca 400 små og store deltok på de fire arrangementene vi hadde på Sunnmøre på Kom deg ut-dagen.

Ved Mausavatnet satte vi opp bålpanner ved Barnebokbiblioteket, og Gilde sponset pølser til alle barna. Det var tur-quiz langs veien, og hengekøya i skogen var i flittig bruk. De aller fleste kom på turveien som går rundt vatnet, men en liten gjest, Emil på 8 år, kom padlende over vatnet i gummibåten sin, som han har døpt Hurtigruten. Han ankret opp, kom i land og fikk seg ei pølse han også.

På Røsok var det leik i fjøra og utlån av kajakker i samarbeid med MAKS aktivitetssenter, og på stranda var det fotballkamp og grilling.  På Røfsdalsetra i Syvde var det tur-quiz for barna med trekning av premier, og utdeling av premier til de som hadde vært med på 5 turer med Barnas Turlag. I tillegg kom Jostein Holsvik og fortalte om hvordan det var på setra i gamle dager.

På Kaldhusseter trådte hyttekomiteen med forterkninger til og serverte vafler og kaffe til gjestene. Rundt hytta var det tur-quiz for barna med fine premier. 

Kom deg ut-dagen er DNTs nasjonale turdag, med turer og arrangement over heile landet. Den innleder Friluftslivets uke, og her på Sunnmøre hadde vi heile 19 aktiviteter å tilby, fra padling i havgapet til topptur til Puttegga.

Skrevet av Tone Drabløs 14. september 2021