Hyttebesøk etter gjenåpning

Vakkerstøylen i høstsol
Vakkerstøylen i høstsol Foto: Per Børge Flemsæter

Les om hvordan vi åpner hyttene i DNT Sunnmøre

Heldigvis kan vi gå spontane fjellturer igjen, og ligge på den hytta som passer oss best i øyeblikket. I hvert fall nesten...

Oppsettet vi har på hyttene i dag vil i utgangspunktet gjelde til nyttår. Dette er fordi det er bestillinger framover i tid som gjør at vi ikke får lagt om dette med en gang, og vi må også rigge til systemet på nytt. Derfor vil de ubetjente hyttene ligge som bestilling av hel hytte en stund til, men vi håper å få åpnet disse for bestilling av senger i løpet av høsten.

Det er stort sett god plass på hyttene framover, men enkelte helger er fyllt opp allerede. Sjekk på ut.no(trykk bestill og se etter ledig kapasitet) om hytta er full før dere drar. I perioden av pandemien hvor smitten har vært lav har folk bestilt hytte til selskap og møter, altså til en annen bruk enn før. Respekter dette utover høsten også.

På Reindalseter, Danskehytta og Veltdalshytta er det god plass framover, og fullt mulig å ta seg en seng nærmest hvor som helst. På Pyttbua og Vakkerstøylen er det dugnad 30.sept.-3. okt, og på sistnevnte vil det være fullt. Ut over det er det god kapasitet også på disse hyttene.

På Kaldhusseter, Patchellhytta og Runde er det mer bestillinger framover, og vi oppfordrer folk til å bestille på disse hyttene, evt. legge seg på hemsen på sikringsbua på Patchellhytta.

Husk at ting tar litt tid inni fjellet, og all informasjon og skilting forsvinner ikke med en gang.


Skrevet av Åsmund Steen 27. september 2021