Landsmøte i DNT ung

Foto: Kaja Ellingsen

Kaja Ellingsen og Maria Sætre har vært aktive i DNT ung Sunnmøre i flere år, og i april deltok de på landsmøtet til DNT ung på Haukeliseter. 

Turreferat fra DNT ungs landsmøte på Haukeliseter, april 2022.

På torsdag ankom vi Haukeliseter på forskjellige tidspunkt. Noen kom klokken 13 og andre kom natt til fredag. Oppmøte var klokken 16 der vi ble kjent med de vi delte rom med. Kaja og Maria delte øverste etasje av stabburet med ca 8-9 andre. Vi spiste middag klokken 18 der vi ble kjent med andre. Vi var 60 stykker til sammen. Til middag hadde kjøttkaker, ertestuing og poteter. Etter middag holdt Stian på stien foredrag om Norge på langs turen sin. Resten av kvelden hadde vi sosialt samvær der vi ble kjent med folk.  

En del av oss stod opp klokken 7:30 på fredag for å isbade. Frokost var 8:00-9:00 før vi klokken 10 hadde aktiviteter ute. De fleste var med på hundekjøring, før halve gruppen dro på lengre skitur, mens en del ble igjen på basecamp og andre dro på en kortere skitur. De som dro på lengre skitur gikk mot Kistenuten, de kom ikke helt på toppen. De som var på basecamp lagde skihopp, grillet og hadde spa som de som var på kortere skitur også fikk vært med på. De hadde skihopp konkurranse der det var premier for lengste hopp og kuleste hopp. Før middag hadde vi regionale møter der vi snakket om hvordan det går i de forskjellige regionene. Etter middag hadde vi gjennomgang av resolusjonen om å grunnlovsfeste allemannsretten før vi hadde parallellsesjoner. På kvelden hadde vi fri aktivitet. 

Det er tradisjon å bade før selve landsmøtet, så  på lørdag morgen var oppmøtet på isbadingen mye større. Vi var rundt 25 som badet. På frokosten hadde vi ferskingfrokost for de av oss som var med på landsmøte for første gang der vi fikk informasjon om hvordan et landsmøte foregår. Vi hadde landsmøte hele dagen med suppe til lunsj innimellom. Vi vedtok flere saker og stemte på kandidater til landsstyret. Etter landsmøtet tok vi fellesbilde før vi kunne gjøre det vi ville før festmiddagen. Noen av oss valgte badestampen hvor vi var 16-18 stykker samtidig. Det var en litt trang men veldig hyggelig og sosial måte å bli bedre kjent med hverandre på. Vi satt i stampen i 1,5 time, noen gikk ut for å isbade før de kom tilbake. Etterpå gikk vi for å ordne oss til festmiddag. Festmiddagen var veldig sosial og maten smakte godt. Etterpå var vi en liten gruppe som tok oss en tur før vi så en film, mens andre la sag tidligere. 

Søndagen var den siste dagen. Vi var bare 4-5 stykker som isbadet. Vi hadde utsjekk klokken 10/11 før vi hadde rebus. Der var det aktiviteter som var både fysiske og brukte hjernen. Etter rebusen slappet vi av og grillet mens folk begynte å vende hjemover. Landsmøte var en minnerik opplevelse som vi kommer til å huske. 

Hilsen Kaja Ellingsen


Skrevet av Tone Drabløs 19. mai 2022