Nye turkart på Sunnmøre

De nye utgavene av Tafjordfjella og Sunnmørsalpene øst og vest

I dag kom de nye utgavene av turkarta Tafjordfjella, Sunnmørsalpene øst, og Sunnmørsalpene vest til salgs i butikken.

Siste oppdatering på Tafjordfjella var omtrent 15 år siden, og det var 7 år siden karta over Sunnmørsalpene blei oppdatert, og det var på høy tid med en revidering av både kart og tekst på baksiden. Det er Nordeca som står for produksjonen av karta, men vi har stått for mye av revideringa. Her har vi også fått god hjelp av bla. Ørsta kommune, lokale turlag og ressurspersoner rundt omkring.

Hva er nytt? Nye veier, nye stier, stier er lagt om, stier forsvinner, overnattingsteder kommer til eller forsvinner. Det er en god del forandringer, og selvsagt mest i nærheten av der folk bor. Det er vanskelig å holde oversikt over alt, og det er nesten umulig at et papirkart er 100% oppdatert hele tiden. Dersom du oppdager feil å kartet kan du selv melde det inn på rettikartet.no , eller ta kontakt med ÅST, så skal vi forsøke å hjelpe deg.

En del av teksten på baksiden er lokalt tilpassa, og blant annet er hyttene på kartbladet presentert.

Kartet er trykt på Tyvek® - et slitesterkt plastfibermateriale som tåler vann og er vanskelig å rive i stykker.

Kartet koster kr. 175/199 for medlem/ikke medlem

Skrevet av Åsmund Steen 4. februar 2016