Årets beste sommerturer i Ny katalog

Veltdalshytta
Veltdalshytta Foto: Knut Jarle Gjerde

DNT gir deg sommerens flotteste turer

Tirsdag 8. mars lanserte DNT sin første store nasjonale turkatalog, med de beste sommerturene over hele landet. ÅST har lansert 5 turer her.

I snart 150 år har Den Norske Turistforening jobbet for at flere skal kunne oppleve noen av verdens fineste naturopplevelser som turist med DNT i eget land.

- Turkatalogen er ett av mange tiltak for å vise enda flere hvilke fantastiske friluftsmuligheter og spennende turmål som finnes Norge. Nå håper vi at vi kan inspirere enda flere til å oppdage nye deler av det vakre landet vårt, forteller generalsekretær i DNT, Nils Øveraas.

52 opplevelser

Katalogen er trykket i over 200.000 eksemplarer og deles ut gratis i DNTs egne turbutikker og Kiwi-butikker over hele landet. For å sikre deg din katalog bør du være raskt ute, for det er et begrenset antall.

• Her snakker vi 52 flotte fellesturer med turleder for små og store, nybegynnere og gamle travere, kajakkpadlere, barnefamilier og for alle som vil samle nye turopplevelser i gamle fotefar, sier generalsekretær i DNT, Nils Øveraas.

Fjell og friluftsliv på trendtoppen

Sterke livsstils- og miljøtrender gjør at friluftsliv er mer trendy enn noen gang. DNT la i går frem sine overnattingstall fra 2015 som viser en økning på hele 11.000, eller 2,7% fra året før. Medlemstallet vokste også til ny rekord, med over 270.000 medlemmer i 2015.

- Dette er gledelig ikke bare for DNT, men for alle som tar del i friluftslivets goder- og for folkehelsen, sier Øveraas.

ÅST har valgt ut fem turer i ferietiden til turkatalogen. Dette er:

-Barnas Turlag på Reindalseter 6.-8. juli

-Yogacamp på Reindalseter 11.-15. juli

- Trekanten i Tafjordfjella 18.-22. juli

- Hjørundfjorden Rundt 1.-6. august

- Topptur- og vinhelg på Reindalseter 12.-14. august

Det er fremdeles ledig plass på alle disse turene, så det er bare å planlegge ferien.

Skrevet av Åsmund Steen 9. mars 2016