Fantastiske forhold til fjells

Foto: Lene Haugen

I helga som var gikk to grupper gjennom Tafjordfjella fra hver sin side. Men de var ikke de eneste som var til fjells denne helga.                

På Danskehytta var Hjørungavåg turlag på fellestur. Det gode været gjorde at mange meldte seg på her i siste liten, og det var omtrent 20 stk. med her. I tillegg var det mange som var på tur på egenhånd, slik at det natt til søndag var over 50 stk. som overnatta her. Kaos?

Neida. På Danskehytta, og de andre hyttene våre, er det flust av ekstra madrasser man kan spre utover hemsen, og det hadde vært plass til enda noen til. Selvfølgelig blir det litt kø før middag, men det løses greit hvis alle lager seg noe enkelt, og samarbeider om maten. 

Turen ellers var en drøm, med fantastisk føre og glimrende forhold. Karitinden fikk besøk av en gruppe som gikk fra Grotli til Brøstet, og det blei et trivelig møte mellom gruppene på Veltdalshytta fredag kveld.                

Hva så med resten av fjellet? Rundt Patchellhytta ser det ut til at flere av de bratteste linjene rundt hytta har blitt kjørt. Forholdene som var i helga var nok optimale for slikt, og også til helga er det meldt flotte forhold og litt nysnø i høyden.

På Runde fyr har våren kommet, og Lundefuglene er på vei. Her blir det mere liv for hver dag. I går blei 12-15 meter av stien steinsatt. Trappa er ferdig, og nå er det steinlegging bort mot skiltet på Storhaugen vi driver med.

Skrevet av Åsmund Steen 13. april 2016