Opptur 2016

Foto: Åsmund Steen

Onsdag 4. mai var elever fra 8.klasse klare for en noe annerledes skoledag. Det var nemlig duket for årets opptur.

For elevene fra Ålesund, Sula og Giske, startet turen fra Mauseidvågen. Videre gikk løypa oppover grusveien og forbi Rollonhytta. Målet var Svanshornet på 552 moh. Nedover gikk de om Purketjønna og ned "Ole Vedde-råsa", før turen endte ved Langevåg stadion.

Selv om temperaturen kunne være noe kjølig, var elevene glade for å være ute i det fri og å la skolebenken stå for én dag. Trine Måseidvåg, Hanna Tiril Solevåg, Thea Bjørkavåg og Celine Lie fra Langevåg ungdomsskole, satt alle som mål å gå flere turer fremover, og tar gjerne turen til Svanshornet på ny.

 «Neste gang skal vi slå rekorden på 1 time!»

De omlag 300 elevene fra kommunene Hareid, Ulstein og Herøy tok turen til Melshornet. Løypa startet på Ulset, og endte ved Ovråsanden. 

Hovedmålet med arrangementet er å gi 8.-klassingene en dag fylt med friluftsliv og aktivitet. Ikke minst er det også en fin måte for elevene å være i felleskap med sine skolekamerater i andre omgivelser enn akkurat skolegården.

For ungdommer som ikke har brukt mye tid på fjellet, og ellers i naturen fra før, håper vi på at dette ble en positiv opplevelse de kan ta med seg videre!

Foto: Åsmund Steen

Skrevet av Anna Rønneberg 10. mai 2016