"Alle til topps"

Signalen på Valderøya er et av turmålene
Signalen på Valderøya er et av turmålene Foto: Arve Starheim

Søndag 29.mai inviterer vi til felles tur ut for hele 11 kommuner på Sunnmøre

Frivilligsentralene i Stordal, Norddal, Giske, Stranda, Ålesund, Ulstein, Sula, Sykkylven, Ørskog, Hareid og Herøy ønsker å invitere folk i kommunene til å vere med til topps denne dagen. Ta med venner og familie, men også folk fra andre kulturer som kanskje ikke er så vant med å gå på tur i skog og fjell.

Vi treffes på en lokal topp nært der du bor mellom kl.12.00 og 14.00. Alle som kommer til topps vil få ei lita gave, og vi trekker noen flotte premie i etterkant,  blant de som var med.

Målet med dette samarbeidsprosjektet er å få folk ut på tur sammen med andre, og å introdusere nyinnflyttede til byen vår for det å gå på tur. Når en først har gått turen en gang så er kanskje terskelen mindre neste gang, samt at en kan bli kjent med naboer og andre på en fin måte.

Vi vil oppfordre idrettslag og andre lag og foreininger om ta del i arrangementet vårt og invitere med seg personer de vet om i sine lokalmiljø, ut på tur. Det kan være både barn og voksne som kan ha lyst til å bli kjent med folk der de bor, og dette kan vere en fin start til det.

Ta kontakt med din lokale frivilligsentral om du ønsker mer informasjon, eller se på Facebook «Alle til topps på Sunnmøre». Her legger vi ut informasjon om hver kommune i god tid.

Her er turene for de ulike kommunene:

Stordal- Vikahornet

Norddal- Ruggå i Fjørå

Giske- Signalen

Stranda- Liasætra

Ålesund-Rundskue/Aksla

Ulstein - Hasundhornet

Sula- Sulafjellet

Sykkylven- Fagrefjellet

Ørskog- Verahornet

Hareid- Alskleiva

Herøy- Djupvikvatnet og Tverrfjellet

Skrevet av Åsmund Steen 11. mai 2016