Til topps på Fingeren

Foto: Tone Drabløs

Fingeren er en klassiker på Sunnmøre, men ikke så mange går helt til topps. Det gjorde Unge Naturtalenter en lørdag for litt siden. Her er Kajas referat fra turen:

Kvelden jeg kom hjem fra klassetur til Krakow gikk jeg rett på å pakke til topptur dagen etter. Dette kommer til å bli gøy tenkte jeg.. Jeg pakket hovedsakelig sekken og smurte en solid lunsjpakke og fant frem klær som passet været. Det var litt blandede værmeldinger.

Da jeg våknet spiste jeg frokost og gjorde meg klar til turen. På fergen møtte vi turleder Tone og de andre turdeltagerne. Over fjorden gikk praten lett. Tone kjørte oss tre opp til Standaleiet der vi ventet på to jenter til som skulle være med. Mens vi ventet, så jeg opp på toppen og tenkte at den så litt bratt ut, men at det kom til å bli spennende.

Vi begynte å gå, snakket sammen og koste oss på veien. Vi tok et par drikkepauser, men gikk stort sett i ett etter disse. Samtalene gikk i alt fra skolen, filmer og serier, og forskjellige andre turer vi har vært på og håper å dra på. Slik blir vi bedre kjent med hverandre. Turen gikk rolig, var varierende og ikke alt for bratt.  

Like før det bratteste partiet satt vi oss ned for å spise litt lunsj. Vi så nedover på den fantastiske utsikten. Tåken kom sigende etter hvert, men det var fortsatt veldig fint. Vi fikk beskjed om at vi kunne legge igjen sekkene der vi spiste for å slippe styr når vi skulle klatre. Da vi skulle starte å gå oppover det siste partiet kjente jeg at jeg ble litt redd. Det var bratt og så litt skummelt ut. Jeg ble raskt beroliget når jeg tenkte på at jeg var sammen folk jeg er trygg på, og at sikkerheten er godt ivaretatt og står i fokus når vi er på tur. Før vi gikk opp fikk vi tydelig beskjed om å holde oss som en gruppe. Jeg så på folk foran meg for å se hvor jeg skulle plassere bena mine fordi vi måtte klyve litt. Vi kom oss opp til slutt og jeg kjente på en veldig mestringsfølelse. I tillegg ble vi belønnet med en fantastisk utsikt!

Vi tok litt bilder og tok inn utsikten før vi tok fatt på nedturen. Det var litt skummelt å gå nedover i starten, men det gikk også fort over og etterhvert ble det veldig gøy. Vi kom oss ned fra det bratte partiet og fant sekkene våre igjen, før vi fortsatte videre nedover. Vi gikk til en gul pose som vi hadde sett fra toppen. Vi lurte på hva det kunne være i den, og fant ut at det var stikker til Standalrennet som lå i den. Vi tok 2-3 staver hver og tok dem med nedover. Det regnet litt men vi tåler jo regn. Vi kom oss til slutt ned etter en utfordrende og flott tur. 

Tone kjørte oss tilbake inn på ferga før jeg møtte moren min på andre siden av fergeleiet. Dette hadde vært en spennende tur der vi i Unge Naturtalenter ble bedre kjent med oss selv og hverandre.

Hilsen Kaja Ellingsen

Skrevet av Tone Drabløs 19. september 2019