Luftig tur i Ørsta - Liadalsnipa og Bjørnastighornet

Foto: Marcin Krzeptowski

Liadalsnipa er et landemerke på veien til Ørsta, og med luftig vandring videre over østegga over til Bjørnastighornet i sol og fint sommervær blei det en tur for minneboka.

På grunn av værmeldingene valgte vi å flytte turen til lørdag, noe alle deltagerne var enig i. DNT Sunnmøre hadde en tur som gjekk til Ramoen / Jønshornet på lørdag, men med melding om snø natten til lørdag, ble denne avlyst og deltagerne fikk tilbud om å bli med på Liadalsnipa. To deltagere ville bli med og turen enda med ni deltagere som ville gå til Liadalsnipa (948) og Bjørnastighornet (940).

Turen starta på Halse med knallblå himmel og ingen vind, og vi kunne ikke ha valgt en bedre dag for tur. Første etappe opp til Nakkevatnet gjekk radig og vi kom oss ut av skogen og kunne nyte solen. Etter en liten pause på Nakkevatnet sette vi kursen mot toppen, 400 hm med bratt terreng og mye klyving. Dette gjekk lett for alle, noe som lovet godt for øst-eggen som vil skulle over etterpå. Vel oppe på toppen ble det en fortjent pause for å nyte utsikten. Fra toppen av Liadalsnipa er det en skarp egg mot Blåfjellet, her blir det lagt ut tau som sikring ned mot skaret, fra skaret er det en liten klatre-etappe opp til Blåfjellet, her setter vi opp topp-tau og alle klatrer stødig opp til Blåfjellet. På toppen kan vi se tilbake på en tøff egg, som virker bratt og uframkommelig, men vi kom oss over. Nå er det av med utstyr og en enklere tur til Bjørnastighornet for å få med oss en lite kjent topp med god utsikt over Skorgura og Skorgedalen. Etter en god pause på toppen, starta vi på returen, først ned til Nykkjevatnet så videre til Nakkevatnet og parkeringen på Halse.

Med blå himmel, sol og tørt fjell er dette en fantastisk tur som er å anbefale. Stor takk til deltagerne gjennomførte turen med stor ro og tålmodighet. 


Hilsen turleder Jørn Håskjold

Skrevet av Tone Drabløs 6. juli 2020