Eidsvatnet til Korsmyra - en utsiktstur av de sjeldne!

Foto: Aleksandra Leikanger Stave

10 evetyrlystne deltakere møte opp på parkeringa ved Eidsvatnet søndag 9. august for å gå en spektakulær tur over fjellet fra Eidsvatnet til Korsmyra. Her er turreferat fra turlederne Oddbjørn og Aleksandra:

Planen var spenstige fjell og formidabel utsikt over Geirangerfjorden. Turen skulle egentlig være på lørdag men heftig regn tillot ikke det og vi valgte å flytte over til søndag. Det var aldeles riktig valg.

Etter flytting av biler som skal parkeres ved Korsmyra, informasjon- og presentasjonsrunde startet vi turen kl. 0940.
Krevende start, med oppstigning langs elva nesten til Oaldsvatnet - 1000 meter rett opp i sterk sol. Vi krysset så elva, svingte sørover mot Bolletehornet og rastet med fin utsikt mot både islagte Oaldsvatnet og mot rutas vanskeligste punkt, Vardegga.

Klyving over egga gikk som smurt og etter diverse selfies og utsiktsbilder siktet vi oss inn på bandet mellom Indreeidshornet og Eidshornet. Det skal sies at mange av turdeltakerne ikke kjente hverandre fra før, men praten gikk lett og latteren satt løst. Vennegjeng på tur altså, slik ble det.


Etter en god rast nede ved småvannene gikk vi videre oppover, over snø og i steinur med mål om Indreeidshornet 1562 moh. Alle var enige om at dit måtte vi når vi først var i sona og få med oss en spektakulær utsikt nedover Eidsdalen!
Vi ruslet så videre mot Eidshornet på 1626 moh. På veien dit passerte vi flere tydelige fangstgroper og buestillinger
og flere bilder måtte såklart til. Vi gikk så videre mot Geitfonnegga og tok en lang rast med nydelig utsikt mot Geirangerfjorden og Skageflå. Dette var selve desserten på denne turen! God stemning, god mat, flott flora og nydelig utsikt. Til å med ørnene så vi ned på.

Vi tok det rolig ned fra Geitfonnegga, stoppet over elva for å se på en rypefamilie, og avsluttet turen nede ved Korsmyra.

For en spektakulær rute! For et trivelig turfølge! For et vær! Skravletur i verdsarven - kan ikke ha det bedre!
Takk for turen!

Hilsen fra Oddbjørn og Aleksandra

Skrevet av Tone Drabløs 11. august 2020